SONY DSC

O cruce din flori va fi ridicată, duminică, în faţa casei de cultură din municipiul Hunedoara, cu ocazia sărbătorii Floriilor, evenimentul fiind unul la care primăria i-a invitat să participe pe toţi credincioşii din oraş, pentru a continua astfel o tradiţie începută în urmă cu mai bine de zece ani, informează Agerpres.

Pe două pânze albe, de mari dimensiuni, oamenii vor putea aşeza câte o floare, după ora 12.00, imediat ce vor ieşi de la slujba de la biserică, fie că este vorba de cea de Florii sau de cea prilejuită de Paştele Catolic.

‘Oricine poate depune o floare la Crucea din flori, pentru a marca această perioadă de sărbătoare. Ne dorim ca la acest eveniment să participe cât mai mulţi copii şi de aceea, Primăria Hunedoara a lansat invitaţii către toate şcolile şi grădiniţele din oraş. Sperăm ca vremea să ţină cu noi’, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Primăriei Hunedoara, Silke Oprean.

Hunedorenii care nu îşi pot permite să cumpere flori vor fi invitaţi să ia una din cele câteva mii pe care primăria le va pune gratuit la dispoziţia celor care doresc să participe la acest eveniment.

Prima ediţie a manifestării ‘Crucea din flori’ a fost organizată la Hunedoara în anul 2002 de artistul plastic Constantin Zgâmbău.

Sursa: radiotimisoara.ro