Castel_HD_02Castelul Corvinilor din Hunedoara va găzdui până duminică, 3 mai, prima ediţie a Târgului European al Castelelor, manifestare la care vor fi reprezentate 21 de castele şi muzee din şase ţări de pe continent, din Spania, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Macedonia şi România. În paralel va avea loc Dracula Festival, un eveniment la care vizitatorii îl vor putea cunoaşte pe unul dintre strănepoţii scriitorului Bram Stoker. Din oferta castelului nu vor lipsi turnirurile medievale, piesele de teatru, o lansare de carte, lecţiile de scrimă sau de tir cu arcul.

Directorul Castelului Corvinilor Hunedoara, Costin Tinca: Ideea a fost a autorităţilor locale şi a apărut anul trecut. Iniţial, am dorit să organizăm Târgul European al Castelelor în cursul anului trecuţ dar ne-am dat seama că timpul este prea scurt şi atunci am decis să amânăm evenimentul pentru 2015. Acum îmi dau seama că am făcut bine pentru că era imposibil să-l fi pus cap la cap în două săptămâni. Pentru organizare este nevoie de un volum foarte mare de muncă, de multe informaţii, de confirmări din partea participanţilor. De aceea, am ales să organizăm Târgul anul acesta, o dată cu Festivalul tineretului şi cu Dracula Festival, ambele manifestări fiind organizate în municipiul Hunedoara. Eu cred că municipiul Hunedoara va fi în perioada 1-3 mai un pol de interes naţional, o alternativă la chefurile de pe Litoral.

Nu va exista o taxă de vizitare pentru acest Târg, se va plăti doar biletul de vizitare obişnuit pentru Castelul Corvinilor.