Hramul Mănăstirii și Zilele orașului – sărbătorile zilei în stațiunea Băile Herculane!

Ziua de astăzi a început în stațiunea de pe Valea Cernei cu Slujba Sfintei Liturghii săvârșită la altarul în aer liber de la troița ridicată pe malul Cernei, în Centrul Istoric al stațiunii, de Prea Sfințitul Lucian – Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți din Protopopiatul Băile Herculane, răspunsul liturgic fiind dat de grupul vocal al Episcopiei din Caransebeș.

La Slujba Sfintei Liturghii au participat foarte mulți credincioși, localnici și mai ales turiști aflați în această perioadă la tratament sau relaxare în stațiunea de pe Valea Cernei, dar și pelerini veniți pentru a fi alături de obștea Mănăstirii NAȘTEREA MAICII DOMNULUI din Băile Herculane la hramul mănăstirii care are hramul chiar la praznicul zilei de astăzi – NAȘTEREA MAICII DOMNULUI! Pe durata celor patru ore ale ceremoniei religioase credicncioșii au continuat să vină, iar la sfârșitul slujbei fiecare credincios a primit câte o iconiță cu praznicul acestei zile! La sfârșitul Slujbei Sfintei Liturghii, Prea Sfințitul Lucian ne-a declarat :

După terminarea slujbei, o parte dintre participanți au plecat spre casă, în timp ce alți participanți s-au deplasat în zona Parcului Central, unde sunt amplasate standurile cu produse expuse în cadrul ZILELOR ORAȘULUI BĂILE HERCULANE! Fiind orele prânzului, la standuri era mare forfotă, mai ales la cele cu produse alimentare, unde grătarele mergeau din plin, pregătind tot felul de preparate din carne de porc, de vită, pasăre sau pește, de la care nu lipsea berea! Aglomeratie era și la standurile de îmbrăcăminte și încălțăminte, dar și la cele de artizanat sau jocuri pentru copii, însă spre seară se așteaptă prezența unui număr mult mai mare de participanți, cu precădere după ora 18.30, odată cu începerea spectacolului de muzică ușoară!

Vremea este și astăzi foarte frumoasă pe Valea Cernei – chiar dacă uneori soarele se mai ascunde după nori – și poate fi o invitație pentru cei care doresc să facă chiar și o mică plimbare până în Parcul Central al stațiunii Băile Herculane, pentru că au suficiente motive să nu plece de acolo până spre miezul nopții!

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles