Turiştii care aleg ca bază de tratament Hotelul Roman trebuie să scoată bani din buzunar pentru că această unitate nu a mai reuşit în acest an să încheie un contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru decontarea procedurilor balneoclimaterice!

Hotelul Roman, în trecut un etalon al staţiunii Băile Herculane nu a reuşit să încheie un contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate din Caraş-Severin pentru că i-a expirat autorizaţia de funcţionare dată de Ministerul Sănătăţii. Cine este de vină pentru situaţia creată ne explică chiar patronul hotelului Roman, Adriana Toma.

Pur şi simplu s-a întâmplat să rămânem fără contract cu CJAS. Noi trebuia să ne depunem dosarul în data de 30 aprilie, noi l-am depus în perioda 15-20 arilie, am mers la Reşiţa la Casa de Asigurări de Sănătate şi ni s-a spus că termenul limită de depunere a dosarelor a expirat. da aşa este şi autorizaţia a expirat, nu avem ce să mai facem, cineva din colectivul nostru nu a fost atent, sincer nu mai are rost acum să căutăm vinovaţi. Ce să facem? Ne cerem scuze îi aşteptăm pe turişti aici cu mult drag. Vă promit că în aprilie 2019 vom avea din nou contract cu Casa de Asigurări de Sănătate”, ne-a declarat Adriana Toma.

Nouă  furnizori de servicii medicale, recuperare şi balneologie din Caraş-Severin au reuşit să încheie în acest an contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. De exemplu, hotelul Roman nu a îndeplinit condiţiile necesare pentru contractare şi astfel a fost refuzat. Cei care aleg acest hotel trebuie să plătească toate procedurile balneare din propriul buzunar pentru că în lipsa acestui document Casa nu mai poate deconta nimic susţine Mirela Zeman, preşedintele CJAS din Caraş-Severin.

Această greşeală îi afectează şi pe turişti, o recunosc chiar ei. Deşi tarifele pentru aceste proceduri nu sunt foarte scumpe, turiştii tot sunt nevoiţi să scoată bani din propriul buzunar.

Chiar dacă serviciile balneoclimaterice la Hotelul Roman nu mai sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, unitatea nu duce lipsă de turişti, pe semne că oamenii fac tot posibilul ca să-şi rezolve problemele medicale….fie şi contra cost!

Daiana Roşca şi Paul Sever-Smadu