Conducerea Casei de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa face cunoscută dispariţia fulgerătoare a celui care a fost prof. Horaţiu Vornica – director al instituţiei timp de peste 45 ani.

Cunoscut în toata ţara ca important om de cultură şi „aprig” apărător al Casei de Cultură a Sindicatelor, Horaţiu Vornica a intrat în memoria colectivă a cărăşenilor, ca fiind cel care şi-a pus amprenta pe majoritatea acţiunilor culturale desfăşurate în acest oraş în ultima jumătate de veac.

Prin trecerea la cele veşnice a Domniei Sale, cultura a pierdut un vajnic susţinător, un om care a ars ca o făclie nestinsă pe altarul acesteia„, spune Marian Apostol – directorul instituţiei de cultură din urbe. “Suntem obligaţi să ducem mai departe proiectele culturale pe care le-am gândit împreună”, a mai subliniat acesta.

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu, pot face acest lucru din această după-amiază până miercuri, 11 mai la ora 10.00. Trupul neînsufleţit va fi depus în foaierul sălii de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa după care va fi dus la cimitirul nr. 8 din cartierul Lunca Bârzavei unde va rămâne până la înhumare.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!