Hala Minda din Reșița – o provocare pentru studenții la arhitectură din întreaga ţară

Studenții facultăților de arhitectură din România sunt invitați la concursul de idei care își propune să exploreze relația centrului de colectare DEEE cu o clădire existentă – Hala Minda din municipiul Reșița – un obiectiv arhitectural aparținând patrimoniului local.

Hala va conține centrul de colectare RESPO DEEE, care este obiectul principal al concursului și va fi detaliat în consecință. În restul spațiului se vor propune alte funcțiuni alese de student, în direcția organizării de evenimente culturale, care se vor prezenta la nivel de principiu, în relație cu centrul de colectare și clădirea existentă.

Data limită pentru depunerea proiectelor este 10 aprilie 2024! Cei 10 finaliști vor fi anunțati pe 16 aprilie, iar finala concursului va avea loc pe 26 aprilie, la București.

PREMII

  • Locul 1 – 5000 Euro;
  • Locul 2 – 2000 Euro;
  • Locul 3 – 1000 Euro.

Pentru Radio Reşiţa, coordonatorul proiectului, arhitect Lorena Brează – asistent universitar la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” din Bucureşti:

RESPO CITY, ajuns deja la ediția a treia, este cel mai mare concurs de arhitectură din România dedicat studenților. Este inițiat de Asociația RESPO DEEE în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Anul acesta, competiția are sprijinul Primăriei Reșița şi susţinerea tuturor universităților de arhitectură din țară: Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București, Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” din Iași, Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură din Oradea, Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Timișoara și Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Cluj.

Primăria Reşiţa şi-a arătat disponibilitatea de a transforma în realitate viziunea studenţilor. Specialiştii în urbanism ai administraţiei locale vor analiza cu atenţie proiectele finaliştilor acestui concurs şi vor lua în considerare în ce măsură unul dintre aceste concepte se încadrează în direcţia de dezvoltare urbană a municipiului.

Mai multe detalii despre temă, calendar, condițiile de predare ale proiectelor și criteriile de jurizare sunt disponibile pe site-ul concursului www.respocity.ro.

Cele mai citite

Related Articles