Guvernul amână pentru vinerea viitoare unele modificări la Codul Fiscal

Coaliţia pentru Dezvoltarea României a convenit cu premierul Mihai Tudose amânarea cu câteva zile a discutării de către guvern a măsurilor fiscal-bugetare anunţate.

Omul de afaceri Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, a declaraţ după o întâlnire cu premierul Mihai Tudose, că pentru a putea exprima un punct de vedere articulat Coaliţia pentru Dezvoltarea României are nevoie de puţin mai mult timp.

Dragoş Anastasiu: „Am discutat despre principii, pentru că noi nu am fost pregătiţi cu lucruri foarte concrete şi cu calcule făcute azi-noapte. Am discutat despre necesitatea predictibilităţii, am discutat despre îngrijorarea mediului de afaceri şi despre tensiunea din mediul de afaceri atunci când se anunţă lucrurile şi peste noapte, şi cu implementare peste două luni.

Am convenit să mai avem timp o săptămână pentru discuţii şi pentru şlefuiri şi pentru calcule şi să fie o şedinţă de guvern specială pentru aceste măsuri vinerea viitoare.”

Reamintim că în primă lectură, Guvernul a analizat proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal. Un comunicat de la Palatul Victoria sublinia că este vorba de măsuri benefice pentru mediul de afaceri.

Între acestea: majorarea numărului microîntreprinderilor care să beneficieze de impozit de 1% pe veniturile realizate, reducerea cotei de impozit pe venit de la 16% la 10% sau trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. RRA

De același autor

Related Articles