masini politia de frontiera (4)Guvernul a aprobat printr-o hotărâre, deschiderea punctului de trecere a frontierei Nădlac II (România) – Csanadpalota (Ungaria) pentru traficul internațional de persoane și mărfuri. Conform acestei decizii, prin această vamă este interzis transportul de mărfuri care trebuie supus controlului fitosanitar și veterinar, transportul de mărfuri periculoase, precum și tranzitul vehiculelor lente.

O altă hotărâre adoptată astăzi, stabilește suplimentarea bugetului MAI, pentru Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, pentru achiziționarea de echipamente necesare completării dotării și operaționalizării Punctului de trecere a frontierei  Nădlac II (România) – Csanadpalota (Ungaria). Suma totală destinată acestuia este de 280.000 lei și este asigurată din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2015.

În programul pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din România, Guvernul României prin Ministerul Transporturilor – Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A., a promovat Investiția Autostrada Nădlac-Arad, și drum de legătură, care face parte din Rețeaua – Europeană de Transport (TEN-T), ce tranversează țara noastră având ca obiectuiv conexiunea între Autostrada (A1) și Autostrada (M43), precum și amenajarea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II (România) – Csanadpalota (Ungaria).

În prezent, între Guvernul României și Guvernul Republicii Ungare este în vigoare Acordul semnat la București, la 21 decembrie 2006, pentru aplicarea Convenției dintre România și Republica Ungară privind controlul traficului rutier și feroviar, semnată la București la 27 aprilie 2004.