Guvernul a aprobat deblocarea posturilor pentru peste 7.600 de cadre medicale

Guvernul a aprobat joi deblocarea posturilor pentru peste 7.600 de cadre medicale, dintre care 2.500 de medici. Şi Serviciile Judeţene de Ambulanţă vor putea face angajări a declarat ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila:

Au fost adoptate de Guvern două memorandumuri unul propus de Ministerul Sănătății pentru spitalele din subordinea ministerului respectiv unul propus de Ministerul Dezvoltării pentru spitalele aflate în subordinea autorităților locale, în total au fost aprobată scoaterea la concurs a peste 7.600 de posturi cu următoarea precizare că toate posturile de medici care au fost solicitate, toate au fost aprobate în total peste 2.500 de posturi de medici în spitalele din România, mai mult au fost în cadrul memorandumului propus Guvernului și a aprobat ulterior de către Ministerul Sănătății 365 de persoane pot fi angajate prin concurs la serviciile de Ambulanță pentru că pentru Ministerul Sănătății medicina de urgență reprezintă o prioritate”.

Ministerul Sănătăţii are în acest an un buget cu peste 40% mai mare decât în 2023. Premierul Marcel Ciolacu a precizat că nu este vorba de vreo problemă financiară, bani sunt dar corect este să-i plateasca mai bine pe medicii care muncesc în adevăratul sens al cuvântului.

Toate spitalele importante care au deficit de medici asistente și infirmiere vor putea face rapid angajări. Ministerul Sănătății are în acest an un buget cu peste 40% mai mare decât în 2023 deci nu este vorba de vreo problemă financiară altfel am alocat circa 6,6 miliarde de lei în această lună cu care am închis datoriile de anul trecut din sistemul sanitar asigurând și cheltuielile curente în luna ianuarie pentru medicamente și servicii medicale, însă fiecare angajare trebuie să reflecte în mod concret în servicii mai bune pentru pacienți, un plus de empatie și de responsabilitate este valabil și pentru medicii de familie.

Bani avem dar ar fi corect este să-i plătim mai bine pe medicii care muncesc serios adică serviciile prestate efectiv să primeze în fața plății pe liste de pacienți, adică pentru niște nume puse pe o hârtie.”

Unităţile medicale pot demara imediat procedurile pentru scoaterea la concurs a acestor posturi, în termen de 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a acestei hotărâri. Ministrul Sănătăţii a precizat că, în funcţie de necesităţi, vor fi aprobate noi memorandumuri. Alexandru Rafila a mai precizat că posturile care se vacantează în spitale pot fi scoase la concurs imediaţ fără a fi necesară aprobarea vreunui memorandum.

Cele mai citite

Related Articles