depozit ecologic

Societatea de servicii de salubrizare Brantner a investit aproximativ 1,5 milioane de euro în închiderea şi ecologizarea gropii de gunoi a municipiului Drobeta Turnu Severin, situată la graniţa cu localitatea rurală Şimian, a declarat pentru Agerpres directorul Mirel Damian. Potrivit acestuia, depozitul neconform de deşeuri menajere, amplasat în zona riverană a râului Topolniţa, a fost închis la sfârşitul anului 2009, dar din lipsă de fonduri băneşti suprafaţa de aproape cinci hectare nu a putut fi reamenajată şi reintrodusă în circuitul agricol.

Lucrările de ecologizare au început în semestrul doi al anului trecut. S-a executat, printre altele, un canal subteran de drenaj pentru evacuarea apei care se infiltrează prin stratul de deşeuri şi tot perimetrul a fost acoperit cu pământ fertil.

Şeful Brantner SA a mai arătat că la primăvară vor fi plantaţi arbuşti şi arbori, astfel încât întreaga zonă să poată să devină un loc de promenadă atât pentru severineni, cât şi pentru locuitorii comunei Şimian.