Gheorghioni, trimis în judecată

Ionesie Gheorghioni

Vicepreşedintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Gheorghioni şi nepotul acestuia, Cosmin Gheorghioni au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv. În sarcina celor doi, procurorii DNA au reţinut comiterea a două infracțiuni de trafic de influență, respectiv complicitate la trafic de influență. Gheorghioni este acuzat că a pretins și primit de la un om de afaceri 230.000 de lei şi 8.400 de euro, reprezentând un procentaj de 10 % din valoarea unor contracte de întreţinere a drumurilor.

În rechizitoriul întocmit se menţionează că „în schimbul sumelor menţionate, firma respectivă a fost favorizată de către inculpatul Gheorghioni Ionesie, prin atribuirea contractelor, prin efectuarea cu prioritate a plăților de către Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat – unitate din structura Consiliului Județean Caraș Severin și prin acceptarea și semnarea devizelor de lucrări de către funcționarii din cadrul aceleiași instituții. Suma de 8.400 de euro a fost pretinsă și primită în mai multe tranșe de către inculpatul Gheorghioni Ionesie, prin intermediul inculpatului Ghiorghioni Adrian Cosmin”. Acesta din urmă a primit de la soția omului de afaceri, ca folos propriu, o cameră foto cu diverse accesorii, în valoare de cca. 1.900 lei.

Procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui număr de 10 imobile ce aparțin inculpaților Ghiorghioni Ionesie şi Ghiorghioni Adrian Cosmin, până la concurenţa sumelor de 205.276 lei şi 175 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș – Severin cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii luate în cauză.

În comunicatul Ministerului public se mai menţionează „că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles