Furtuna violentă a produs pagube mari în judeţul Arad!

Furtuna extrem de violentă a produs pagube mari în judeţul Arad. Vă reamintim că o femeie a murit în Moneasa, unde se afla la tratament fiind lovită de un copac.

În afară de persoana care a decedat la Moneasa, alte 12 au necesitat îngrijiri medicale. Au fost afectate şi mai multe instituţii publice, precum sedii ale poliţiei, licee, şi chiar biserici. O cruce de pe Catedralei Ortodoxă din centrul municipiului Arad a fost doborâtă de vânt iar turla bisericii ortodoxe din localitatea Sâmbăteni a fost complet distrusă.

Fără curent mai sunt în judeţul Arad, încă aproape 29.000 de abonaţi din 23 de localităţi
Autorităţile din Arad au anunţat că vor cere ajutorul Guvernului pentru despăgubiri.

Nu mai există drumuri naţionale sau judeţene cu circulaţia blocată din cauza copacilor căzuţi pe carosabil şi de asemenea nu sunt semnalate accidente rutiere care să impună restricţii de circulaţie pe autostrăzile sau drumurile naţionale care tranzitează ţara.

Prefectul Județului Arad, Florentina Horgea, s-a deplasat în zona Sebiș-Moneasa pentru a superviza intervențiile de remediere a efectelor furtunii.

Intervenția forțelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” a fost promptă și le mulțumesc pe această cale atât lor cât și jandarmilor, polițiștilor, membrilor serviciilor locale pentru situații de urgență ale primăriilor din zonă pentru modul cum s-a reușit degajarea rapidă a drumurilor și căilor de acces. Suntem alături de familia doamnei decedate la Moneasa, Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace. În orele următoare continuă activitățile de remediere a efectelor furtunii și de evaluare a pagubelor în toate zonele din județ afectate de furtună. Acționează și au acționat non-stop echipe ale instituțiilor publice – ISU, Jandarmerie, Poliție, Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență, ale primăriilor, ale furnizorilor de utilități și servicii. Le mulțumesc încă o dată tuturor pentru mobilizare”, a declarat Prefectul Județului Arad, doamna Florentina Horgea.

Sursă: Rador

Cele mai citite

Related Articles