furtuna in ResitaÎn urma furtunii de ieri, care s-a abătut asupra municipiul Reşiţa, lucrătorii administraţiei locale au fost la datorie. Ploile abundente au inundat mai multe zone din localitate şi a fost necesară intervenţia autorităţilor pentru evacuarea apei.
Primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, a convocat de urgenţă, seara trecută, angajaţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă ai primăriei, în vederea identificării zonelor afectate de ploile abundente. Cele mai afectate au fost zona pasajului TMK, Laminoarelor şi zona sensului giratoriu de pe bulevardul Făgăraşului. Pentru evacuarea apei şi îndepărtarea aluviunilor de pe partea carosabilă, au intervenit lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, muncitorii operatorului de apă-canal Aquacaraş, precum şi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” ai judeţului Caraş-Severin, dotaţi cu motopompe şi utilaje specifice. Potrivit şefului Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, Liviu Gârtoi, problemele apărute au fost remediate în maximum o oră de la intervenţie. În urma cercetărilor, s-a constat că precipitaţiile au depăşit 55 de litri pe metru pătrat.
Angajaţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă ai primăriei municipiului Reşiţa sunt pregătiţi şi pentru eventuale alte căderi de precipitaţii.
Administraţia locală a aprobat un proiect prin care în perioada februarie – martie a anului viitor să fie achiziţionate utilaje corespunzătoare: autospeciale, motopompe şi buldoexcavatoare, în beneficiul lucrătorilor de la Serviciul Voluntar, pentru a putea interveni prompt şi în alte situaţii de urgenţă.

Şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, Liviu Gârtoi: