Furtuna din vest: medicii spun că numărul răniților crește la Timișoara

Numărul răniţilor în furtuna de duminică ajunşi la Spitalul Judeţean Timişoara a ajuns la 30, dar medicii estimează că va creşte în continuare.

”Avem 30 de victime cu traumatisme la diferite nivele ale corpului, membre, torace, capului. Mai gravă este starea unui copil care ne-a fost transferat de la Spitalul de Copii ‘Louis Ţurcanu’. Ne aşteptăm ca numărul victimelor să crească, întrucât vor urma reparaţii la acoperişuri”, a declarat duminică, pentru AGERPRES, dr. Mihai Grecu, şeful Unităţii Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara.

În Deva, o femeie de 63 de ani a fost rănită, duminică după-amiază, în urma unei furtunii, victima fiind lovită de elementele unui panou publicitar din parcarea unui hipermaket din oraş, a informat ISU Hunedoara.

”Femeia a fost preluată de un echipaj al Ambulanţei, în stare stabilă şi conştientă şi transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor Deva”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Bilanţul parţial al efectelor înregistrate în judeţele afectate de fenomenele meteorologice periculoase, indică 8 decese, 2 persoane în Timiș și 3 în Buziaș. La această oră sunt 49 de răniți, între care 7 copii.

În toate judeţele vizate de avertizările meteorologice, echipajele de intervenţie realizează evaluarea preliminară a situaţiei din teren, iar în cazul în care va fi nevoie vor interveni în sprijinul cetăţenilor şi administraţiei publice locale, se arată în comunicatul transmis de ISU.

Valentina Adam

Cele mai citite

Related Articles