[AUDIO] Fundația comunitară Banatul Montan alături de ATOR și campania umanitară „Mâinile Bucuriei”

Fundația Comunitară Banatul Montan împreună Fundația Comunitară București și ING Romania susțin, începând cu 27 aprilie, campania umanitară ”Mâinile bucuriei” printr-un grant în valoare de 5.000 de Euro. Cu această sumă  se poate  asigura continuitatea pe perioada stării de urgență în distribuirea de hrană caldă pentru persoane vârstnice aflate în situații grele, dar și pentru familii cu mulți copii,. Cu ajutorul acestor bani se pot furniza in continuare beneficiarilor  campaniei, alimente de bază, medicamente și obiecte de igienă.

Centrul de Tineret Moniom prin ATOR Banatul de Munte  derulează în municipiul Reșița, în cotextul pademiei COVID-19  o  campanie umanitară intitulată sugestiv #Mâinile bucuriei

De la decretarea stării de urgență campania umanitară  derulată de tineri inimoși, susține persoane vulnerabile prin asigurarea de alimente, medicamente și bunuri de igienă de maximă necesitate.

Până în acest moment au fost redirecționați 9.000 de RON colectați din comunitate prin donații în bani sau produse (prânzuri calde, alimente de bază) către beneficiarii campaniei care sunt persoane vârstnice  fără aparținător de pe raza municipiului Reșița, persoane cu boli cronice, dizabilități, cu venituri modeste, și familii cu mai mult de 3 copii  aflate în dificultate

 Persoanele vârstnice sunt în pericol de a rămâne fără alimente de bază și mai ales, fără medicamente. Au fost numeroase situații în care vârstnicii au fost în imposibilitatea de a-și lua rețetele lunare și medicamentele pentru boli cronice. Acest neajuns poate conduce la deteriorarea stării de sănătate și chiar la decesul acestora.

De asemenea, beneficiarii cantinei sociale din oraș au rămas fără prânzul cald zilnic în urma închiderii cantinei în această perioadă.

Dacă starea de urgență se prelungește, există pericolul ca vârstnicii singuri să moară de foame din pricina bolilor în propriile locuințe.

 In această perioadă din cauza închiderii activității multor agenți economici, familiile cu mai mulți copii si fără venituri suficiente sunt în pericol de a nu mai avea cele necesare traiului.

Finanțarea va putea asigura susținerea, continuitatea și dezvoltarea programului pentru minim 30 de zile.

De același autor

Related Articles