Fraudă cu fonduri europene în Caraş-Severin! DNA face percheziţii la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor din Caransebeş şi la o fermă aparţinând acesteia

[UPDATE] Au loc percheziţii la sediul a două instituţii publice din judeţul Caraş-Severin, într-un dosar privind fraude cu fonduri europene. Potrivit unui comunicat al DNA transmis Agerpres, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni privind fraudă cu fonduri europene şi infracţiuni de serviciu, comise în anul 2022.

Descinderile au loc la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Caransebeş şi la o fermă aparţinând acesteia, fiind vorba, printre altele, despre obţinerea de fonduri europene pentru dezvoltarea raselor de ovine, au precizat surse judiciare pentru Agerpres.
Joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii în două locaţii, ambele fiind sedii ale unei instituţii publice situate în judeţul Caraş-Severin”, menţionează comunicatul DNA.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, se mai arată în comunicat.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a informat Biroul de Informare și Relații Publice al Direcției Naționale Anticorupție.

Sursa: agro-tv.ro

***

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara efectuează astăzi percheziţii la sediile a două instituţii publice din Caraş- Severin, între care staţiunea de cercetare şi dezvoltare pentru creşterea ovinelor şi caprinelor din Caransebeş.

Este vorba de o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni privind fraudă cu fonduri europene şi infracţiuni de serviciu, comise în anul 2022. Procurorii DNA beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Vom reveni cu informaţii!

De același autor

Related Articles