[FOTO] Moștenitorii României, de la Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz”, calificați în semifinalele competiției organizate de MIT şi NASA, invitații orei 22!

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.
Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii, din țară și din afara granițelor, în Anul Centenarului Marii Uniri, aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

Elevii de la Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz” din Reşiţa printre primii din lume la un concurs de robotică

În această seară România noastră frumoasă este reprezentată de povestea unui dascăl de informatică, Cristian Ogășan și a elevilor coordonați de el  din clasele a X-a B şi a XI-a B, de la Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz” din Reşiţa,  ajunși în semifinala concursului Internaţional de Robotică organizat de MIT şi NASA.

Zero Robotics este o competiție de programare pentru robotică, unde roboții sunt SPHERES (Synchronized Position Hold Engage and Reorient Experimental Satellites) la bordul stației spațiale internaționale (ISS).

Competiția începe online pe situl http://zerorobotics.mit.edu unde echipele programează virtual SPHERES, pentru a rezolva o provocare de etapă.
După mai multe faze ale competiției virtuale, într-un mediu de simulare care imită realul SPHERES, finaliștii sunt selectați pentru a se deplasa la MIT în Boston și vor concura într-un campionat live la bordul ISS. Un astronaut va conduce concursul de campionat, în microgravitație, într-o emisiune live!

La începutul competiției s-au înscris peste 180 de echipe din țări de pe trei continente.

Elevii Colegiului Naţional „Diaconovici-Tietz” din Reşiţa au depășit deja două etape de calificare (în primele 57 de echipe) și s-au calificat pe locul al doilea în semifinalele competiției, fiind într-o alianță competițională cu o echipă din România de la Colegiul de Informatică din Piatra Neamț și o echipă din San Jose, Statele Unite.

Echipa de concurs din Reşiţa, coordonată de profesor  Cristian Ogăşan este formată din elevii: Toth Cristian, Bociu Phillip, Moica Daniel, Stuparu Daniel, Bălean Dejan, Borca Julia, Suflea Marius, Cismaru George și Koczi Eduard.

În această seară , de la ora 22, la emisiunea „Între noi.Rămâne între noi” ne întâlnim cu Cismaru George și Moica Daniel, reprezentanții tinerilor elevi de la Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz” din Reşiţa.

La numerele de telefon 0255 20.60 61, 0255 20 60 62 sau 0355 401 283 puteţi intra în dialog cu tinerii noștri invitați sau puteți lăsa mesajele voastre pe numărul de WhatsApp: 0739.348.688

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles