[FOTO][AUDIO] O unitate de terapie intensivă mobilă a fost instalată în curtea Spitalului Victor Babeș

În dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș a intrat de astăzi, o unitate de terapie intensivă mobilă cu 12 paturi.

Aceasta a fost trimisă prin grija Ministerului Afacerilor Interne, a Departamentului pentru Situații de Urgență și a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pentru coordonarea eficientă a intervențiilor privind cazurile de îmbolnăvire cu noul coronavirus SARS CoV-2 la nivelul județului Timiș.

Pe lângă cele 12 paturi, autospeciala este dotată cu toate echipamentele necesare pentru o secție de terapie intensivă, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate.

Având în vedere solicitarea primită din partea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara și a Direcției de Sănătate Publică Timiș, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a dispus amplasarea unității de terapie intensivă mobilă în curtea spitalului, începând de astăzi, iar în cursul serii va începe  activitatea de operaționalizare a acesteia.

„Este un Centru de Terapie Intensivă care va permite să extindem capacitatea secţiei de Terapie Intensivă a spitalului. Datorită faptului că în ultimul timp asistăm la o creştere alarmantă de cazuri COVID astfel încât la ora actuală spitalul nostru este plin cu pacienţi infectaţi, şi pe de altă parte secţia de Terapie Intensivă este plină, prin acest departament vom putea creşte cu 12 paturi secţia de Terapie Intensivă pentru pacinţii cu COVID. Este o secţie de Terapie Intensivă mobilă, în care pacinţii vor beneficia de terapia pentru cazurile critice. Centrul este dotat cu aparatură de ultimă oră, cu aparate de ventilaţie mecanică şi tot ceea ce este necesar unei secţii de Terapie Intensivă pentru a funcţiona,” a declarat pentru postul nostru de radio medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Medicul Virgil Musta a mai spus că, acest centru va funcţiona cu sprijinul domnului profesor Dorel Săndesc, şeful clinicii de Terapie Intensivă şi Anestezie de la Spitalul Judeţean Timişoara, care va asigura personalul medical pentru Centrul mobil de urgenţă.

De același autor

Related Articles