[FOTO] Ziua Protecţiei Civile marcată în avans, la Reşiţa, printr-o acţiune de instruire şi informare

În ajunul zilei naţionale a protecţiei civile, la Reşiţa a avut loc o acţiune de instruire, un simpozion tematic şi o activitate de informare preventivă.

În România, protecţia civilă a luat fiinţă prin Decretul regal din 28 februarie 1933 sub denumirea de „apărare pasivă”. În timp conceptul a evoluat la „apărare locală antiaeriană”, apoi la „apărarea civilă” şi a ajuns la „protecţia civilă” de astăzi.

Şeful serviciului de pregătire pentru intervenţie şi rezilienţa comunităţilor, colonel Corina Braje spune că, măsurile de protecţie civilă se realizează din timp la diferite niveluri organizatorice, zone, localităţi de către toate organismele cu responsabilităţi stabilite de lege. Coordonarea realizării acestor măsuri se realizează de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă prin Serviciul de Protecţie Civilă, care în ajunul evenimentului şi-a adunat personalul cu atribuţii specifice la o activitate comună de instruire şi informare.

Printre temele abordate, un accent important s-a pus pe incendiile de vegetaţie care, anual înainte de venirea primăverii, dau bătăi de cap personalului ISU:

Acţiunea s-a încheiat cu o activitate de informare preventivă a populaţiei din zonele aglomerate ale urbei de pe Bârzava, cărora le-au fost înmânate pliante şi le-au fost acordate informaţii asupra campaniilor privind activităţile de risc, incendiu sau cutremur, desfăşurate la nivelul ISU Caraş-Severin. (Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles