[FOTO-AUDIO] Ziua Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului, marcată festiv la Iabalcea

Ziua Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului a fost marcată duminică, 5 iunie la Centrul Local al Uniunii Croaţilor din România din localitatea Iabalcea, comuna Caraşova.

Evenimentul a debutat cu o sesiune de comunicări, susţinute de administraţia ariei protejate şi de invitaţii acesteia: deputatul minorităţii croate în România, Slobodan Ghera, din partea ICAS Timişoara, Daniel Turcu, din partea Gărzii Naţionale de Mediu-Comisariatul Caraş-Severin, Laura Stoican, din partea Centrului UBB, Christian Chioncel şi Gheorghe Popovici, din partea Asociaţiei Speologice „Exploratorii” Bogdan Bădescu, cercetători, biologi şi ONG-uri de mediu, urmat de un program artistic al ansamblului folcloric al comunităţii croate „Kud Karasevska Zora” şi de o degustare de produse tradiţionale specifice etniei croate din Banatul Montan.

Întâlnirea s-a încheiat cu vizitarea punctului de belvedere Groapa Iepii în apropierea căruia, vizitatorii au ajuns cu camionul SR114 Bucegi al colecţionarului Petru Filca din localitate şi prezentarea fenomenelor carstice din Cheile Caraşului de către dr. ing. Ion Pătruţoiu – geolog expert şi membru în Consiliul Ştiinţific al parcului, a subliniat pentru Radio Reşiţa, directorul administraţiei ariei protejate din Caraş-Severin, Nicolae Ifca.

Nicolae Ifca

https://www.facebook.com/ramona.varro.7/videos/4992995620827681/

Foto: Radio Romania Resita, Ramona Varro şi Evan Voinea

Cele mai citite

Related Articles