Cu dorul de țară în suflet, reșițenii din Canada scriu României – Mamă

montreal 1 decembrie 7

Update

Otilia-Câmpian Lădariu, reșițeanca plecată de 10 ani în Canada a dedicat și câteva rânduri României, a conceput o scrisoare României – Mamă.

Draga mea, Mamă-România

”Iți mulțumesc că mi-ai dat prilejul sa mă nasc la sânul tău. Să-mi pătrund adânc rădăcinile în neclintirea ta astfel încât nici una din furtunile vieții să nu mă doboare. Și-ți mai mulțumesc dragă Mamă Românie, că ești atât de răbdătoare. Că privești cu duioșie și înțelegere spre noi, copiii tăi, și aștepti să deschidem ochii, să creștem, să ne maturizăm și să găsim undeva, un strop de curaj, să ne schimbăm direcția ca să putem construi frumos. Și iți mulțumesc din suflet dragă Mamă, că atunci când n-ai mai putut să faci nimic pentru mine, m-ai trimis în lume. Am descoperit bogăția, strălucirea, exuberanță; era o altă lume, necunoscută mie până atunci. Mă simțeam bine. Pentru prima dată vedeam oameni zâmbind pe stradă fără motiv, doar pentru că treceam pe lângă ei. Oameni care aplaudau cu bucurie când ateriza avionul, ca un gest de respect și mulțumire oferit echipei care ne-a adus la sol în siguranță. Și am hotărât să mai zăbovesc puțin prin aceste locuri, departe de tine. Mai aveam ceva de învățat. Așa am reușit eu să cresc. Pas cu pas, experiență după experiență. Și în tot timpul acesta ai așteptat ca și alți frați de-ai mei să deschidă ochii, să crească. Și așa a fost. Acum mă întorc către tine; poate nu fizic, mai am puțin de zăbovit prin lume. Dar tot ce AM DEVENIT te mulțumește și te umple de mândrie.
Acesta e cadoul meu…ca răsplată că mi-ai permis să mă nasc la sânul tău.”

Autor: Otilia-Câmpian Lădariu, Montreal, 2015

–––––––––––––––––––––––

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită cu fast şi în Montréal, cel mai mare oraș din provincia canadiană Québec. Comunitatea de acolo numără 50.000 de români. 600 dintre aceştia au ales să sărbătorească Ziua Naţională a României, împreună, uniţi în cuget şi simţiri. La Montreal, românii au organizat un eveniment deosebit, cu muzică autentică românească şi mâncare tradiţională. Printre participanţi s-a aflat şi ascultătoarea Radio România Reşiţa, Otilia-Câmpian Lădariu. Împreună cu familia sa, locuieşte în Monreal de mulţi ani. Otilia este originară din Reşiţa şi a ales această cale spre Canada pentru o viaţă mai bună, dar trăieşte cu dorul de ţară şi de cei dragi, rămaşi acasă. A ales să împărtăşească cu noi, momentele minunate petrecute de Ziua României, tocmai acolo la Montreal, la evenimentul: România NOASTRĂ-ÎMPREUNĂ de Ziua Naţională.

La mulţi ani,România! La mulţi ani, dragi români din Canada!

Cristina COROCAN

De același autor

Related Articles