[FOTO] Zilele Muzicii de Orgă din Banat în desfăşurare la Timişoara

Cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Orgă, Timorgelfest 2020 debutează astăzi la Timişoara.

De la ora 20.00 la Biserica Romano-Catolică Millenium din municipiul de pe Bega se va desfăşura recitalul de orgă susținut de Marcel Costea.

Marcel-Octav Costea, organist, dirijor și compozitor, este profesor la Universitatea Națională de Muzică – București (din 1992) și a fost capelmaestru și organist al Catedralei Sf. Iosif din București în perioada 1986-2018.
Autor de muzică de film, muzică de scenă, muzică de cameră, corală. Este autorul cărților “Sacerdotes, schola et christifideles – O întruchipare a dialogului în muzică”, Editura Muzicală, București 2006 și “Muzica sacră în Codex Caioni”, Editura UNMB, București, 2007. În 1990 a înființat ansamblul Musica Sacra București cu care a concertat în; Germania, Italia, Olanda, Franţa și România. În 2010, respectiv 2011 s-au realizat trei CD-uri din seria Musica sacra: Sancta Dei Genitrix (2010), O crux ave (2011) și Hodie Christus natus est, (2012). A înființat în 1997 Trio-ul „Ethos”, cu Iancu Văduva – trompetă și Dorin Gliga – oboi, realizând 2 CD-uri cu muzica barocă; înregistrări în Fonoteca de aur a Radiodifuziunii Române. CD cu muzică gregoriană şi orgă produs Weltmusik Konzertagentur – Erlangen, iar cu IBM un CD de promoție, Music to my ears.

Intrarea publicului este liberă și se face pe bază de înscriere la adresa de email timorgelfest@gmail.com. Evenimentul se va consuma urmând toate măsurile impuse de autorităţi, ținând cont de reglementările în vigoare.

Zilele Muzicii de Orgă din Banat se vor desfăşura în municipiul Timişoara în perioada 1 – 20 septembrie 2020.

Cele mai citite

Related Articles