[FOTO] Zeci de poliţişti au descins astăzi în Reşiţa. Mii de oameni au asistat la eveniment

146

Ziua Poliţei Române este marcată în fiecare an în 25 martie, dar s-a decis la nivelul tuturor inspectoratelor ca acţiunile să fie organizate astăzi. Traficul rutier în zona Parcului Tricolorului a fost extrem de aglomerat şi a fost nevoie de intervenţia agenţilor de circulaţie pentru a nu se produce blocaje, mai ales în perimetrul parcărilor.

13 ateliere au fost instalate încă de dimineaţă în parc, iar interesul a fost extrem de mare, în special în rândul copiilor. Poliţiştii le-au pregătit 1000 de baloane şi în două ore au rămas fără ele. Au fost prezentate elemente de tehnică şi dotare: autoturisme şi autoutilitare, ATV-uri, armament şi uniforme, detectorul de minciuni, dar au fost şi demonstraţii de dresaj cu câinii de serviciu. Demonstraţiile de luptă şi intervenţie ale luptătorilor de la Serviciului Pentru Acţiuni Speciale au reprezentat punctul culminant al evenimentului.

Legislativ, data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române din anul 2002. Alegerea datei de 25 martie este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri.

(Sebastian Dragomir)