[FOTO] Vizită apostolică în Banatul montan: Ambasadorul Vaticanului la Oraviţa şi Reşiţa

Ambasadorul Vaticanului în România, Excelenţa Sa Miguel Maury Buendia în vizită în Banatul de Munte.

Nunţiul Apostolic în România, Monsignor Miguel Maury Buendia împreună cu Preasfinţitul Alexandru Mesian – Episcop român unit Greco-catolic al Eparhiei de Lugoj au întreprins sâmbătă, 21 apilie o vizită în locaţia pe care va fi construită noua Biserică Română Unită Greco-catolică din Reşiţa cu hramul Biserica Martirilor şi Mărturisitorilor. Aceasta va fi edificată pe un teren de aproximativ 500 metri pătraţi pe o fostă locaţie a TMK Reşiţa, cumpărată de Eparhia Greco-catolică de Lugoj. Noul lăcaş de cult va fi amplasat într-o locaţie din centrul municipiului Reşiţa, lângă Podul Cultural şi este o copie a bisericii din Scăiuş.

La întâlnirea cu reprezentanţii primăriei oraşului, ai Bisericii romano-catolice şi credincioşii, Excelenţa Sa Preasfinţitul Alexandru Mesian, a declarat:

Ambasadorul Vaticanului în România a promis autorităţilor locale tot sprijinul său în ceea ce priveşte edificarea noului lăcaş de cult, lucru confirmat şi de city managerul Paul Vasile, prezent pe noul amplasament al viitoarei biserici:

Monsignor Miguel Maury Buendia – Nunţiul Apostolic în România, a mai vizitat şi azilul de bătrâni şi centrul maternal de pe lângă Biserica Greco-catolică din Oraviţa, iar duminică, 22 aprilie acesta se va afla la Timişoara şi Lugoj. (Hardy Cvoica)