[FOTO-VIDEO] Sute de copii au venit la întâlnirea cu polițiștii cărășeni

Poliția Română aniversează sâmbătă, 201 ani de atestare documentară. Cu acest prilej, în Reșița au avut loc mai multe activități adresate publicului larg, iar Parcul Tricolorului s-a transformat într-un furnicar. Polițiștii și-au amenajat încă de dimineață o tabără mobilă acolo, dorind să le arate oamenilor ce au ei mai bun. Au fost instalate 8 standuri de prezentare cu arme, echipamente de intervenție, cu ustensilele celor de la criminalistică, au fost și câini polițiști, dar și mașinile celor de la rutieră pe care le vedem zilnic pe stradă. Și polițiștii de la Resurse Umane au venit cu pliante și au oferit informații privind cariera în structurile poliției. Cea mai mare aglomerație a fost, ca de obicei la autospeciala de la Arest, dar și la arme. În plus, vizitatorii au primit legitimații de polițist pentru o zi.

Tot în Parcul Tricolorului au avut loc trei exerciții demonstative. Mascații de la Acțiuni Speciale au imobilizat o persoană care se manifesta agresiv pe stradă și au blocat un autoturism în care se află persoane înarmate. Inclusiv, câinele polițist Falco a intervenit pentru reținerea unui infractor.

Alături de polițiști au fost prezenți, ca de fiecare dată, reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin. Aceștia le-au prezentat tinerilor informații utile cu privire la pericolul consumului de substanțe interzise.

Tot de Ziua Poliției, vineri la sediul IPJ Caraș-Severin va avea loc o ceremonie festivă în care vor fi avansați în gradul următor polițiștii care s-au remarcat în misiunile desfășurate.

De același autor

Related Articles