[FOTO-VIDEO] Reșițenii au sărbătorit împreună Ziua Naţională a României

Termometrul arăta 0 grade, dar asta nu a împiedicat câteva mii de reşiţeni să vină astăzi în Piaţa 1 Decembrie 1918 pentru a sărbătorii împreună Ziua Naţională a României. Şi în acest an, autorităţile au pregătit o ceremonie şi o paradă militară, care, deşi nu a fost fastuoasă, s-a bucurat de aprecierea asistenţei.

În faţa cetăţenilor au defilat cinci plutoane formate din jandarmi, poliţişti, pompieri şi poliţişti locali, conduse de maiorul Gabi Tănase. Aceştia au venit şi cu o parte din tehnica de luptă, respectiv mai multe autospeciale de intervenţie, cea mai spectaculoasă fiind cea a mascaţilor.

Ceremonia a cuprins o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi şi scurte discursuri susţinute de prefectul Florenţa Albu, preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu şi primarul Reşiţei, Ioan Popa. La eveniment au fost prezenţi şi politicienii. Aceştia au dat dovadă de demnitate, de unitate chiar, s-au îmbrăţişat fără a mai ţine cont că fac parte din tabere adverse şi şi-au urat La mulţi ani!

(Sebastian Dragomir)