[FOTO-VIDEO] Primăria Reşiţa va sprijini aducerea acasă a celor două locomotive cu aburi fabricate în uzinele din urbe

Două locomotive cu aburi, construite la Reşiţa în anii 1932 şi 1961 urmează să revină în oraş, în urma demersurilor iniţiate de Asociaţia Generală a Românilor Uniţi Greco-Catolici din municipiul de pe Bârzava, cu prilejul aniversării unui secol şi jumătate de la construcţia acestora, în uzinele din urbe.

O delegație formată din Florin Lupescu de la depoul CFR din Ploieşti şi reşiţenii Andrei Bălbărău și Bogdan Mihele au avut luni, 28 februarie o întâlnire cu primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa privind (re)aducerea în municipiul de pe Bârzava a celor două locomotive cu aburi.

Conform iniţiatorului de proiect, Bogdan Mihele, edilul agreează ideea şi va susține demersurile de aducere acasă a celor două exemplare din depoul CFR Ploieşti.

Primăria își va asuma și cheltuielile care se impun pentru transportul celor două exemplare în Muzeul Locomotivelor cu Aburi din cartierul Triaj al municipiului, a mai subliniat pentru Radio Reşiţa, Bogdan Mihele, un pasionat al industriei din municipiul de pe Bârzava.

Sursa foto-video: Radio România Reşiţa

De același autor

Related Articles