Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.

Frecvenţele radioului reşiţean semnifică 24 de ore din 24 ACASĂ pentru toţi ascultătorii, indiferent că sunt din ţară sau din afara graniţelor.

Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

În această primă seară de sâmbătă a lunii martie vă invit la ziua unui prieten al radioului reşiţean, Bogdan Mihai Marin cunoscut sub pseudonimul artistic de Bodo, liderul trupei Proconsul, care împlineşte 53 de ani.

S-a născut la data de 6 martie 1968 la Bucuresti şi este extrem de îndrăgostit de soţia sa, Loredana.

Recent, Bodo împreună cu formaţia sa, Proconsul, au lansat un nou cântec De aş fi un înger, lansată şi la Radio România Reşiţa!

Bodo şi soţia lui, Loredana au lăsat stresul şi vacarmul unei vieţi în Capitală, şi s-au mutat la 150 km, mai precis în Dobroeşti, Argeş.

Aici se simt bine, s-au acomodat uşor cu cei doi băieţi ai lor, într-o casă frumoasă, cu o curte superbă, pomi fructiferi, floricele, cam tot ce şi-ar dori un om ca să fie liniştit şi fericit.

Iată însă că în lipsa concertelor cauzată de pandemie, Bodo nu stă deloc şi împreună cu soţia sa, Loredana, a decis să pună pe picioare un proiect de suflet, pentru copiii din zonă, intitulat “Atelier de Joacă”, unde aceştia să înveţe diferite activităţi.

Despre această nouă viaţă a familiei sale, dar şi despre planuri, proiecte bineînţeles toate legate de muzică şi colegii de trupă, vom face vorbire cu îndrăgitul artist , în seara de sâmbătă 6 martie la emisiunea „Prietenul de la 20:20”!

Hobby-uri: pescuitul sportiv de crap.

Citatul preferat : „Trăim împreună murim separat…”.

Proconsul este o formație de muzică Pop – Rock, înfințată în 1999 și este prima trupă din România care câștigă trofeul Cerbul de aur. Convinși că pot reuși pe scenă mare, își schimbă numele din “Take five” în Proconsul, și compun primele piese originale. Materialul care conține și piesele De la ruși…, Barosanu`se bucură de succes imediat.

În 2000, cu piesa Cerul obțin locul 3 la festivalul de la Mamaia, secțiunea creație.

De-a lungul anilor, Proconsul a adunat multe premii și distincții dar cel mai prețios rămâne cel oferit de fanii și prietenii lor a căror medie de vârstă continuă să se modifice este dragostea lor necondiționată!

În 2009 albumul “Sens Unic” dă ascultătorilor exact ceea ce vor să audă de la această formative. Are soundul deja cunoscut Proconsul cu influențele new, wave, havey, și pop rock ale anilor ’80.

În cei 22 ani de activitate, băieţii de la  Proconsul au lansat albume, au dat numeroase interviuri și apariții la radio și TV, au avut concerte în toată țara și au parcurs mii de kilometrii!

Premii obţinute:

– cel mai bun solist – premiile Radio Romania

– Cerbul de Aur Brasov 2001

– cea mai buna trupa pop rock Proconsul – premiile Radio Romania

– ” Cerul ” – cel mai bun cantec pop rock – premiile Radio Romania

– Proconsul – Mi-ai luat inima – Discul de aur

– Pentru tine – cel mai bun cantec pop rock – premiile Radio Romania.

Povestea continuă!

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău