O frumoasă iniţiativă se derulează în vestul ţării, printr-un proiect realizat de Asociația Culturală Embargo, împreună cu SharpShooter Media Productions și cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, denumit PofTim Cultură! Primul episod a fost dedicat regretatului toboşar Tase Pârvu, iar cel de-al doilea episod îl are invitat pe  Sergio Morariu protagonistul reportajului documentar realizat, în care Sergio n povestește despre street art-ul din zona de vest a țării.

Protagonistul documentarului, a cărui poveste de viaţă o aflaţi acum,  Sergio Morariu-preşedintele Fundaţiei EnduRoMania, care aduce în Banat iubitorii de motociclism montan din toată Europa- este iniţiatorul proiectului „StreetArt” în Reşiţa!

Este iniţiatorul Festivalului Internaţional StreetArt Timişoara, realizat în anul 2011, tot dintr-un hobby de-al său, respectiv fotografierea desenelor de pe pereţi. Festivalul este organizat împreună cu Corina Nani şi Facultatea de Arte din Timişoara şi dă suflrz pereţilor goi, gri şi trişti din oraş au prin viaţă cu ajutorul spray-urilor artiştilor din toată lume.

S-a născut la Budapesta, a locuit până la 26 de ani în Timişoara, a emigrat în Germania, dar a stat 15 ani în Peru. În 1991 a revenit în oraşul său de suflet, în calitate de cetăţean german.

Răzvan Munteanu, căruia îi mulţumim,  este actor şi cântăreţ, un prieten al radioului reşiţean, ne-a oferit în exclusivitate promovarea acestor personalităţi culturale din Banat!

Imagine și montaj – Denis Moldovan; Sunet – Andrei Savu; Realizator – Razvan Munteanu

Anca Bica Bălălău