[FOTO-VIDEO] Misiune de salvare în Semenic

Update

Cei 3 turişti rătăciţi pe Muntele Semenic au fost salvaţi. Ei au fost găsiţi pe traseul Semenic – Botul Calului, la aproximativ 4 km de Poiana Mare. Cei trei au plecat ieri cu ATV-urile din Crivaia şi au fost surprinşi de întuneric în mijlocul pădurii, fără semnal la telefon. În pluş unul dintre ATV-uri s-a răsturnat într-o râpă. Turiştii nu sunt accidentaţi, dar sunt obosiţi şi deshidrataţi. La operaţiunea de salvare au participat jandarmi montani, salvamontişti şi poliţişti din Văliug.

……………………….

Trei persoane sunt căutate în acest moment de Jandarmii Montani din Caraș-Severin. Este vorba de un bărbat din Arad şi un cuplu din Deta. Alarma a fost dată în această dimineaţă, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Marius Săndulescu.

„În dimineața acestei zile, jandarmii din cadrul Postului Montan Văliug au fost alertați în urmă unui apel primit prin sistemul 112, prin care o persoană de sex feminin a anunțat faptul că soțul său împreună cu doi prieteni de familie, un bărbat și o femeie, au plecat cu ATV-urile de ieri, din stațiunea Crivaia și nu s-au mai întors. Ultimul apel video a fost înregistrat ieri, 08 noiembrie, in jurul orei 16.00, atunci când apelanta a vorbit cu soțul său, iar din imagini s-a putut observa că aceștia se aflau în zona Vârfului Nedeia, din masivul Semenic”.

În acest moment jandarmii montani, alături de salvamontiști si polițiști sunt în căutarea persoanelor rătăcite.

Cele trei persoane sunt practicante ale sporturilor extreme şi vin în zonă aproape la fiecare sfârşit de săptămână. Deocamdată nu se ştie dacă s-au rătăcit sau sunt accidentate.

(Sebastian Dragomir)