[FOTO-VIDEO] Migranţii îşi pun şi viaţa în pericol pentru a ajunge în Occident

Traficul cu migranţi continuă la graniţa cu Ungaria. Poliţiştii de frontieră au depistat 14 irakieni care încercau să ajungă ilegal în statul vecin şi apoi mai departe spre Germania.

O nouă descoperire a fost făcută de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota. Aceştia au găsit ascunși în cutii de carton, în compartimentul marfă al unei autoutilitare conduse de un cetăţean român, paisprezece cetăţeni din Irak care încercau să iasă ilegal din România, spune subinspectorul Filip Matei, purtător de cuvânt la Poliţia de Frontieră Arad.

„La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român M.M., în vârstă de 31 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Mercedes Benz, înmatriculată în România. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia, în compartimentului marfă, au fost descoperiţi paisprezece cetățeni străini, ascunşi în trei cutii de carton”.

Este vorba de şase bărbaţi, patru femei şi patru minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 47 de ani, iar minorii între 12 şi 15 ani. În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cetățenii irakieni intenţionau să ajungă în Germania.

Şoferul autoutilitarei, un român în vârstă de 31 de ani, este cercetat pentru trafic de migranţi. De asemenea, camionul folosit la transport, a fost confiscat, a mai spus Filip Matei.