Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Svinița au depistat șase cetăţeni sirieni, care intenționau să ajungă ilegal în Olanda și Austria, cu ajutorul a doi  austrieci.

Migranţii au fost depistaţi pe drumul naţional 57 care face legătura între localităţile Sviniţa şi Berzasca. Acolo au fost oprite la control două autoturisme, marca Alfa Romeo şi Crysler, înmatriculate în Ungaria şi Austria, în care se aflau mai multe persoane, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, agent şef Corina Moraru.

„Polițiștii de frontieră au procedat la legitimarea şoferilor şi a pasagerilor şi au stabilit că într-un autoturism se aflau șase cetățeni străini, care nu aveau documente asupra lor, iar în celălalt mijloc de transport se aflau doi cetățeni austrieci, ambii în vârstă de 55 de ani. S-a stabilit că cei șase cetățeni străini sunt din Siria, patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani și doi minori de 9, respectiv 12 ani. La cercetări, cetățenii sirieni au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România, pe jos, fiind preluați de cei doi austrieci din apropierea graniței cu statul vecin. Aceştia  intenționau să ajungă în Olanda, respectiv Austria, cu ajutorul celor doi bărbaţi, unde urmau să plătească suma de 6.000 de euro/persoană”.

Cel mai probabil, migranţii au intrat în ţară pe la frontiera verde în Caraş-Severin, după care au fost preluate de călăuze. Urmau să se deplasaze cu cele două maşini pe DN 6, spre Ungaria.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru sirieni, respectiv de trafic de migranți pentru cetățenii austrieci.

Cele șase persoane din Siria urmează să fie preluate de Inspectoratul General pentru Imigrări, la finalizarea cercetărilor fiind dispuse măsurile legale care se impun.