[FOTO-VIDEO] Eroii sunt ținuți minte, iar poveştile nu mor niciodată. Ascultă-ți inima și păstrează frecvența 105,6 FM

Motto: Ce putem face mai mult decât să fim fericiti o clipă? Milan Kundera

Inedită şi provocatoare, încă de la început, iniţiativa jurnaliştilor de la Radio Reşiţa a atins apogeul în cea de-a treia zi a manifestărilor  Reşiţa în 10 dimensiuni”.

Sala Palatului Cultural din Reşiţa s-a umplut cu aproape o oră înaintea anunţatului eveniment. Familia de ascultători a înfruntat ploaia bacoviană şi a semnat, aşa cum o face de 20 de ani, prezent alături de familia jurnaliştilor care s-a aflat la primul său debut artistic.

Pentru că la început a fost cuvântul, managerul Radio Reşiţa, Laura Sgaverdea asemenea unui lider şi asta este un lider: sacrificiu, împreună cu  cea mai tânără colaboratoare de la emisiunile pentru copii, Alexandra Adam, au adus Lumina celui mai frumos mesaj poetic.

Şi pentru că cele mai frumoase momente sunt acelea când emoţiile încep să vorbească, seara a continuat cu un recital de poezie din prima carte de mărturisiri şi stări a lui Ovidiu Mihai Babolea, acompaniat de muzica folk cântată de Ianoş Dorian.

Cu o sală arhiplină aflată sub zodia emoţiei întotdeauna cuvintele cele mai frumoase sunt, adesea, acelea nespuse, acelea care se rătăcesc în linişti…  aşa,  putem cântări  cu sufletul starea,  îmbogăţită cu tablourile pictate de Laura Sgaverdea,  care veghea atmosfera.

Este greu de descifrat codul emoţiilor care stăpânea sufletele protagoniştilor, mai ales că fiecare om din radio avea de împlinit un Rol- bine stabilit şi chibzuit.

Şi roluri greu de anticipat aveau să înfăptuiască Daiana Roşca şi Dan Agache,  protagoniştii principali ai scenetei „Coana Aglaia”. Intrarea lor în scenă s-a făcut cu dezinvoltură şi multă bucurie în prima parte a scenetei şi a continuat,  la fel de vulcanic, în cea de-a doua parte,  alături de întrega echipă Radio Reşiţa, împreună într-un ministudiou improvizat, contaminând cu bună dispoziţie publicul entuziasmat.

Hardy Cvoica a reuşit să se impună la scenă deschisă prin crearea unui rol absolut delirant, “Fraulein”, iar colegii săi din radio, fie că s-au aflat pe scenă sau  la butoane, au păstrat ritmul şi au respectat toate codurile unor artişti profesionişti.

Cele mai frumoase lucruri sunt acelea pe care ni le şopteşte nebunia şi le înfăptuieşte raţiunea, spunea Andre Gide şi aş putea mărturisii că cele mai frumoase momente nu le trăieşti niciodată singur, ci împreună cu nişte oameni minunaţi care s-au bucurat de un public pe măsură. Trebuie să ne bucurăm de clipă, ca şi când ar dura mereu.

La finalul evenimentului, Marian Apostol, directorul Casei  de Cultură  a Sindicatelor  a acordat o diploma de excelenţă  echipei  Radio  Reşiţa, în semn de preţuire pentru sprijinul şi competenţa  acordate organizării celei de-a XXXV-a manifestări „Reşiţa în 10 dimensiuni”.

Motivele care mă îndeamnă să scriu sunt multiple, iar cele mai importante sunt, cred, cele mai frumoase. Poate, mai ales, următorul: să pun ceva la adăpostul poveştii. Trăieşti clipa prin simpla atenţie pe care o acorzi fiecarei clipe din viaţa ta.

Jurnaliştii Radio Reşiţa au făcut o reverenţă în această seară ascultătorilor deveniţi  spectatori şi parte a poveştii care se scrie de 20 de ani !

Eroii sunt ținuți minte, dar poveştile nu mor niciodată. Ascultă-ți inima și păstrează frecvența-105,6 FM, nu vei da greș niciodată!

Acolo sus, în verticalitatea respectului, întreaga echipă Radio Reşiţa merită un firesc şi binevenit Laudatio!

Epilog: ”Unele păsări nu sunt făcute să stea în colivie. Aripile lor sunt prea frumoase.”Arnold Bennett

                                         Povestea va continua!

Anca Bica Bălălău

Echipa Radio Reşiţa mulţumeşte conducerii şi personalului Teatrului de Vest pentru sprijinul acordat.

De același autor

Related Articles