[FOTO-VIDEO] Drapelul României, cinstit în Parcul Tricolorului din Reşiţa

drapel 3

Prefectura Caraş-Severin, Primăria şi Garnizoana Reşiţa au organizat astăzi o ceremonie prilejuită de sărbătorirea Zilei drapelului naţional.

După ce aseară, drapelul a fost coborât de pe catarg şi introdus în Biserica ortodoxă „Schimbarea la faţă”, în această dimineaţă, el a fost sfinţit de protopopul Reşiţei, Petru Berbentea şi de preotul militar Nicolae Petrişor. A urmat onorul dat reprezentantului Guvernului, intonarea imului de stat şi ridicarea drapelului pe catargul amplasat în parcul care-i poartă numele.

„Alături de stemă şi de imnul României, drapelul trebuie preţuit, fiind unul din cele mai importante simboluri ale identităţii noastre”, a spus în discursul său prefectul Nicolae Miu Ciobanu. „Drapelul este văzut permanent pe instituţiile publice, dar tricolorul nu este doar un decor oficial. Steagul capătă suflet când este purtat de un sportiv victorios în competiţiile internaţionale sau când onorează un militar căzut la datorie. Fiecare cetăţean român de pretutindeni are cea mai înaltă responsabilitate de a respecta drapelul naţional, imnul şi stema”, a adăugat reprezentantul Guvernului în Caraş-Severin. El a recomandat cetăţenilor să arboreze şi să cinstească tricolorul românesc.

La ceremonie au fost prezenţi reprezentanţi ai structurilor din MAI, MAPN şi ai Poliţiei locale Reşiţa, dar şi câţiva reşiţeni care nu s-au speriat de ploaie:

Ceremonii similare au avut loc astăzi în principalele oraşe din ţară.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]www.youtube.com/watch?v=ZERLMo1nHLA&feature=youtu.be[/youtube]

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]www.youtube.com/watch?v=PcwbMdS6KTc&feature=youtu.be[/youtube]

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles