[FOTO-VIDEO] Doi muzicieni din vestul ţării sunt acuzaţi de trafic de droguri

692

Doi tineri din Timişoara au fost reţinuţi de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, fiind acuzaţi de trafic de droguri de risc. Unul dintre ei a fost prins în flagrant în timp ce încerca să vândă droguri în schimbul a 11 700 de euro. Cei doi au procurat aproape o mie de timbre LSD şi peste 700 de comprimate ecstasy din Olanda.

La acţiune au participat poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi cei din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, se arată în comunicatul IPJ Timiş:

„Poliţiştii au depistat în flagrant delict, pe raza municipiului Timişoara, un tânăr de 25 de ani în timp ce efectua o tranzacţie cu droguri de mare risc. Asupra bărbatului au fost găsite 900 de timbre LSD şi 700 de comprimate ecstasy, în schimbul cărora acesta ar fi trebuit să primească 11.700 de euro. Extinzând cercetările, poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare la locuinţa tânărului de 25 de ani şi a unui alt bărbat de 38 de ani, de la cel din urmă fiind ridicate 35 de timbre LSD şi 29 de comprimate ecstasy”.

Cei în cauză au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara pentru audieri, pe numele lor fiind emise ordonanţe de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore. Poliţiştii continuă cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi introducere de droguri de mare risc în ţară fără drept, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

Conform pressalert.ro, suspecţii sunt angajați ai Filarmonicii „Banatul” din Timișoara, tenorul Mario Agache și contrabasistul Mihai Cosmin Păuna. În timpul anchetei s-a stabilit faptul că luna trecută când au fost în turneu în Olanda, Păuna a venit cu ideea de a face o „investiție” bună și a cumpărat drogurile pentru a le revinde în țară. Ajunși cu drogurile de mare risc în Timișoara, cei doi au început să caute clienți, iar unul dintre ei a fost un ofițer sub acoperire.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

(Sebastian Dragomir)

Video: opiniatimisoarei.ro