[FOTO-VIDEO]  De Ziua Drapelului, reşiţenii au fost îndemnaţi să iubească simbolurile României

În organizarea Instituției Prefectului – Județul Caraș-Severin și Centrului Militar, Drapelul Național a fost sărbătorit în Parcul Tricolorului din Reșița, printr-un ceremonial ce a cuprins întâmpinarea oficialităţilor, scurte luări de cuvânt, primirea și înălțarea drapelului, intonarea imnului de stat şi defilarea gărzii de onoare.

Au luat parte prefectul judeţului Caraş-Severin, Ioan Dragomir, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ovidiu Rădoi, directorul Arhivelor Naţionale – filiala Caraş-Severin, Ovidiu Roşu şi şefii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă SEMENIC, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Poliţiei Locale Reşiţa.

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Ioan Dragomir: 26 iunie – Ziua Drapelului României, este una din cele mai importante sărbători ale României şi ale neamului românesc. Am participat împreună cu responsabilii instituțiilor militare din județul nostru, ajutați de Batalionul de la Lugoj, la festivitățile din Reșița. Apreciez că s-au desfășurat în condiții frumoase. Mulțumim tuturor participanților! Mulțumim locuitorilor Reșiței! Mulţumim Radio Reşiţa!.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ovidiu Rădoi: Pentru prima dată, tricolorul a fost arborat în 24 februarie, de către Dumitru Brătianu, la Paris. Putem spune că tricolorul s-a născut la Paris, din drapelul Moldovei, care era atunci albastru și galben și drapelul Țării Românești, care era roșu și galben. Oficial, în 1848, primul decret al Guvernului provizoriu a fost chiar declararea drapelului României, mai precis la data de 14 iunie 1848, după calendarul iulian, iar după calendarul gregorian de la 26 iulie. Aș vrea să vă spun că este important să ne educăm copiii şi nepoții, să iubim simbolurile României – drapelul, stema şi imnul.

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr.96 din 20 mai 1998 și reprezintă un prilej de a onora memoria înaintaşilor noştri şi de a aduce un omagiu celor care s-au sacrificat pentru naţiunea română, pentru ca noi să ne bucurăm în prezent de drepturile şi libertăţile democraţiei.

Alături de Stema şi de Imnul României, Drapelul Naţional este unul dintre cele mai importante simboluri ale unității și continuității noastre ca popor. Tricolorul ne dă sentimentul de siguranță în orice colț al lumii ne-am afla și l-am zări, ne-a unit în momente dificile ale istoriei și ne face să ne simțim mândri ori de câte ori arborarea lui marchează succesul unui român.

Cele mai citite

Related Articles