[FOTO-VIDEO-AUDIO] Accident rutier cu victime multiple între Reşiţa şi Văliug. DJ 582 este blocat

23 iunie a fost cu ghinion pentru pasagerii unui microbuz care se deplasa între Reşiţa şi cartierul Cuptoare. Într-o curbă periculoasă, microbuzul a intrat în coliziune cu o altă maşină, după care ambele autovehicule au fost proiectate într-o prăpastie adâncă de zeci de metri. Au fost anunţate 10 victime, printre care şi o femeie însărcinată, iar la această oră (12.00), în zonă sunt mobilizate echipaje ale pompierilor, poliţiei, jandarmeriei, ale Salvamont şi SVSU Reşiţa, dar şi a altor structuri care intervin pentru gestionarea unor astfel de situaţii de urgenţă. Se acţionează cu tehnica şi mijloacele necesare, pentru evacuarea, respectiv descarcerarea victimelor. Urmează trierea în funcţie de gravitatea rănilor, acordarea primului ajutor calificat şi transportarea persoanelor rănite la spital. Circulaţia pe DJ 582 se desfăşoară cu dificultate şi este dirijată de echipajele de la Serviciul rutier. Misiunea de salvare este îngreunată şi de faptul că zona în care a avut loc accidentul nu are acoperire cu semnal telefonic.

Din fericire, accidentul de astăzi, din apropiere de Reşiţa a fost doar un exerciţiu. Acesta a fost simulat pentru verificarea viabilităţii şi modului de punere în aplicare a planurilor de cooperare şi procedurilor privind managementul unitar al forţelor participante la intervenţia în cazul accidentelor rutiere.

Comandantul intervenției, colonel Titus Susan, inspectorul șef al ISU Semenic:

 

 

Ambulanțele au sosit la locul accidentului în 7 minute. Din cauza informaţiilor contradictorii, au fost trimise şi echipaje suplimentare, spune directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Adrian Truică:

 

La locul accidentului a venit „în inspecţie” şi prefectul judeţului Caraş-Severin, Florenţa Albu, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă:

 

Scenariul exerciţiului a prevăzut „în data de 23.06.2016, pe DJ 582, pe sectorul Secu – Cuptoare, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de trafic, se produce un accident rutier în care sunt implicate un microbuz şi un autoturism, rezultând un număr mare de victime. În urma impactului, din cauza lipsei parapetelor de pe marginea drumului, cele două autoturisme ies de pe carosabil, căzând 15-20 m în prăpastie. Sunt multe persoane rănite, încarcerate şi/sau inconştiente, care necesită acordarea de ajutor medical specializat”.

Situaţia de urgenţă creată a fost anunţată prin Sistemul Unic de Apeluri pentru Situaţii de Urgenţă – 112 la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al Judeţului Caraş-Severin de către un participant la trafic. În urma comunicării numărului mare de victime, 11 persoane, la nivelul judeţului Caraş-Severin s-a activat Planul Roşu şi au fost alertate toate structurile cu responsabilităţi în cazul producerii de accidente grave de circulaţie.

Forţe din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al Judeţului Caraş-Severin, precum şi forţe din cadrul structurilor cu care se colaborează în aceste situaţii de urgenţă – Serviciul de Ambulanţă Judeţean Caraş-Severin – Staţia Reşiţa, Unitatea de Primiri Urgenţe Reşiţa, Serviciul Judeţean Salvamont–Salvaspeo Caraş-Severin, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, Crucea Roşie – Filiala Caraş-Severin, Primăria Reşiţa, Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin, Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat Caraş-Severin – s-au concentrat la locul evenimentului cu mijloacele necesare pentru gestionarea situaţiei de urgenţă.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles