[FOTO-VIDEO] Pui de zimbru născut în captivitate la una din Grădinile zoologice din Banat

Premieră pentru Reşiţa. De curând familia de zimbri din Grădina zoologică „Ion Crişan” din municipiu s-a mărit.

Un pui de zimbru s-a născut în captivitate, în premieră, la zoo Reşiţa la începutul lunii august.

Şeful serviciului din cadrul Direcţiei de patrimoniu local al municipiului de pe Bârzava, Gabriel Stănucă, a precizat pentru Radio Reşiţa că obţinerea acestui pui este un succes extraordinar, având în vedere că reproducerea zimbrului în captivitate este extrem de rară:

„… s-a născut un zimbru, este un lucru inedit, un lucru foarte rar pentru că după cum se ştie grădinile zoologice care ţin animalele în captivitate, au un altfel de trai şi cu toate acestea suntem mândri şi fericiţi că s-a născut încă un membru în marea familie a grădinii zoologice din Reşiţa, un zimbru de trei săptămâni, un puiuţ perfect sănătos. Părinţii puiuţului, Rova şi Roti, au vârste cuprinse între 6 şi 8 ani, deci sunt zimbri tineri, puternici. Sperăm ca acest exemplar să nu fie şi ultimul, ne dorim foarte tare ca în grădina zoologică să avem cât mai multe astfel de evenimente frumoase. Ne putem mândri cu grădina zoologică pentru că există hrană, linişte, mediu prielnic pentru aceste animale.”     

De câteva zile, Petrică, aşa cum l-au botezat îngrijitorii, se bucură de ultimile raze de soare ale verii alături de părinţii săi în curtea ţarcului, astfel încât să poată fi admirat de copii, însă atent observat de îngrijitori pentru ca vizitatorii să nu poată ajunge la el şi să-i perecliteze dezvoltarea.

Şeful Grădinii zoologice „Ion Crişan” din Reşiţa, Gabriel Stănucă a mai spus că în prezent la zoo sunt găzduite 336 de exemplare de animale şi păsări din 45 de specii.

Amintim că, Grădina zoologică din urbe este deschisă de marţi până duminică, în intervalul orar 10.00 – 20.00, iar costul biletelor de intrare este de 2,5 lei pentru copii, 4 lei pentru adulţi şi 7 lei pentru o familie sau un grup restrâns de vizitatori.

Şeful serviciului Grădina zoologică Reşiţa, Gabriel Stănucă, a ţinut să sublinieze că mulţumeşte primăriei municipiului de pe Bârzava pentru sprijinul oferit necondiţionat.

(Hardy Cvoica)