[FOTO] Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Arad va fi funcţională în aproximativ două luni

spital arad - consiliul judetean arad  (15)

La o lună şi jumătate de la demararea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Ambulatoriului Spitalului Judeţean Arad, autorităţile judeţene vorbesc despre cel mai mare proiect de acest fel din partea de vest a ţării.
Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, s-a declarat mulţumit de stadiul lucrărilor de amenajare a Ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi Secţiei de Primiri Urgenţe. Lucrările şi echipamentele sunt la standarde performante, ajutând în acest fel decizia medicilor în stabilirea diagnosticelor.
„Ne aflăm pe şantierul ambulatoriului Spitalului Judeţean Arad, unde am început lucrările de modernizare şi, apoi, dotarea cu aparatură de ultimă generaţie. La o lună şi jumătate de la data începerii lucrărilor, putem spune că suntem în grafic, astfel încât, cu siguranţă termenul asumat de constructor, luna iulie 2015, va fi fezabil şi lucrarea va fi finalizată. Sperăm ca foarte curând să fie achiziţionată şi aparatura medicală., astfel încât în a doua jumătate a anului 2015 ambulatoriul Spitalului Judeţean să fie unul la cel mai înalt nivel, atât din punct de vedere al spaţiului, cât şi a dotărilor spitaliceşti şi în care cetăţenii judeţului Arad să îşi poată rezolva problemele de sănătate.”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Teodora Olaru, managerul Spitalul Clinic de Urgenţă a apreciat că lucrările care se desfăşoară în aceste zone sunt extrem de dificile, deoarece aici se lucrează în paralel cu desfăşurarea actului medical. „Ne-a fost destul de greu la început, deoarece luăm în calcul circuitul bolnavilor şi disconfortul pe care îl au aceştia în perioada realizării lucrărilor. Am reuşit să convingem colegii că se fac eforturi din toate părţile, iar obiectivul este acela de a moderniza şi dota ambulatoriul cu aparatură medicală performantă şi absolut necesară. Vorbim în primul rând de aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), Computer Tomograf (CT), aparate de radiologie etc, aparatură pe care spitalul încă nu a avut-o”, a declarat Teodora Olaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Arad.
Finanţarea proiectului „Ambulatoriul integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad – reabilitare/modernizare, dezvoltare şi echipare cu aparatură de specialitate” se face în cadrul axei prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, domeniul major de intervenţie 3.1 „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate” al Regio-Programul Operaţional Regional. Perioada de implementare este de 16 luni.
„Ne-am făcut un obiectiv din a investi în sistemul de sănătate arădean şi am demonstrat că se poate. Proiectul, în valoare de 7 milioane de euro, a fost accesat de Consiliul Judeţean Arad, bani proveniţi din fonduri europene şi care vor fi folosiţi pentru achiziţia de aparatură medicală performantă şi lucrări la ambulatoriul spitalului. Am contribuit cu 2% din valoarea acestui proiect, dar am alocat suplimentar încă 3 milioane pentru partea de lucrări”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Valoarea totală a cererii de finanţare contractată este de 34.757.734,44 lei (7.906.493,13 euro) iar 25.499.998,71 lei (5.800.595,69 euro) reprezintă valoarea finanţării nerambursabile.
Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a discutat cu constructorul şi despre stadiul lucrărilor la Unitatea de Primiri Urgenţe. În momentul de faţă se lucrează la finalizarea construcţiei ridicate în prelungirea actualei secţii. Pavilionul cel nou are o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, urmând ca, în termen de maxim o lună, să se mute aici întreaga secţie de Urgenţe, astfel încât să poată fi demarate lucrările şi în actuala locaţie. „În termen de aproximativ două luni, Unitatea de Primiri Urgenţe va fi funcţională, astfel încât să deschidem lucrarea cu acces la benzile de descărcare din faţă şi să facem joncţiunea întregii secţii. Am investit aici aproape 3 milioane de lei, la care se adaugă costurile cu gazele medicinale şi cu aerul condiţionat. Vorbim despre una dintre cele mai moderne Secţii de «Primiri Urgenţe» din ţară, investiţie care era absolut necesară, având în vedere că ea deserveşte întregul judeţ”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Sursa și foto: www.cjarad.ro

De același autor

Related Articles