[FOTO] Un oraş din Banat, sub asediul câinilor vagabonzi. Autorităţile sunt depăşite de situaţie

Străzile din municipiul Reşiţa sunt din nou invadate de câinii comunitari, unii dintre ei foarte agresivi, care atacă singuri sau în haită, atât ziua, cât şi noaptea.

Locuitorii de la poale de Semenic se simt ameninţaţi de câinii maidanezi din urbe, înmulţiţi peste măsură, cu sprijinul unor aşa-zişi iubitori de animale. Deși au existat numeroase cazuri în care viețile lor au fost puse în pericol din cauza patrupedelor, autoritățile locale sunt “surde”! Totuși, reşiţenii continuă să sesizeze primăria, cu speranţa că se vor găsi soluții.

Oamenii din cartierul Moroasa au ajuns la limita răbdării! Aceștia se luptă cu invazia câinilor maidanezi.

Sunt cu zecile! Nu putem ieși la plimbare sau la magazine, noaptea latră incontinuu, se bat și fac gălăgie. Nu o singură dată s-au dat să muște lumea pe stradă. Este inadmisibil câți au ajuns să fie pe străzi”, susţin aceştia în sesizările adresate redacţiei Radio Reşiţa. Oamenii spun că, de câteva luni bune se adună haite de câini vagabonzi care stau la pândă și sunt foarte agresivi. În această perioadă patrupedele se înmulţesc, iar aşa numărul lor va fi în continuă creştere, au mai subliniat aceştia.

Pe surse am aflat că, în zona haldinei de gunoi de pe drumul Lupacului şi chiar în perimetrul acesteia, de pe raza municipiului de pe Bârzava, ar fi sute de câini fără stăpân, iar autorităţile sunt pur şi simplu depăşite de situaţie. (Hardy Cvoica)

4 COMENTARII

  1. Să nu credeți că stă mai bine nici Centrul civic și aici sunt maidanezi cu zecile ( in special străzile laterale, sunt câini care aici își fac veacul de ani buni, nu pot să-i prindă nici hingherii că fug pe deal și de ascund când vin aceștia, dar mai tragic este că se cacă peste tot, la noi in fața imobilelor, am pus flori dar sunt pline de rahat de câine și grădinițele din fața imobilelor și trotuarele și carosabilul, iar vara nu se mai poate ieși pe deal sau la iarbă verde, in drumeție sau cu bicicleta ori motocicleta deoarece pe Valea Domanului sau pe Drumul Lupacului s-au luat de câteva ori după noi și cu greu am scăpat nemușcati!!! Oameni buni, haideți să luăm atitudine că și dealurile din împrejurimile Resitei sunt pline de maidanezi care s-au sălbăticit și de înmulțesc necontrolat, pur și simplu daca nu ai mașină nu poți ieși la mișcare sau drumeții!!!

  2. Scrieti niste aberatii in loc sa aratati care sunt principalii vinovati. Iubitorii de animale nu inmultesc cainii, iubitorii de animale ii sterilizeaza. Lucru pentru care NU BENEFICIAZA DE SPRIJIN. Nici din partea primariilor, nici a politiei, nici a altor institutii responsabile cu aplicarea legii. In putinele poze in care se poate distinge ceva se vad caini cu zgarda la gat sau cu lant. Unde e politia care ar trebui sa amendeze proprietarii ca-si abandoneaza animalele? Unde sunt primariile si consiliile locale care ar trebui sa impuna sterilizarea animalelor din comune si din oras? Nu sunt interesati nici unii, pentru ca asa au motiv sa ceara bani pe care sa-i cheltuie apoi in interesul propriu. Daca voiati sa scrieti un articol trebuia sa va documentati si sa aratati cum nu-si fac autoritatile treaba. asa, interesul articolului este clar de a fi alarmist pentru a justifica atragerea unor fonduri.

Comments are closed.

De același autor

Related Articles