Un cunoscut centru comercial din municipiul Arad, Gemi Center a fost cuprins de un puternic incendiu, acoperişul clădirii prăbuşindu-se peste etajul întâi, potrivit ARADON.

La primul etaj se aflau un loc de joacă, o sală de sport şi un magazin de mobilă, care au fost mistuite de flăcări, iar la parter sunt un hipermarkeţ o pizzerie şi un alt magazin de mobilă. Exista pericolul ca incendiul să se extindă la un hotel aflat la circa 3 metri şi la o benzinărie.

„În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta generalizat şi violent la întreg etajul clădirii şi acoperiş, cu posibilităţi de propagare la hotelul din apropiere. După circa trei ore de intervenţie s-a reuşit limitarea incendiului fără ca acesta să se propage la hotel sau la magazinul de la parterul clădirii. A ars întreg etajul clădirii, cu bunurile din clădire, acoperişul clădirii, care s-a şi prăbuşit după circa 15 minute de la sosirea echipajelor de intervenţie. Intervenţia a fost dificilă din cauza construcţiei din plăci portante, ceea ce a făcut ca rezistenţa la foc a construcţiei să fie foarte mică şi din cauza lipsei surselor de alimentare cu apă, în zona incendiului doar doi hidranţi fiind funcţionali, presiunea scăzută în ambii hidranţi”, a declarat căpitanul George Pleşca, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Un pompier a fost rănit în timpul misiunii, intervenţia fiind îngreunată de numărul redus al hidranţilor şi presiunea scăzută a apei.

FOTO: ISUJ Arad