margitas 3

Staţiunea Mărghitaş, situată la 3 km de oraşul Anina, începe să redevină ce a fost în urmă cu peste 4 decenii. Baza de agrement a fost preluată în urmă cu 2 ani în administrare de primăria Anina şi reintrodusă în circuitul turistic. După cum a declarat primarul Gheorghe Românu, lucrările de modernizare vor continua odată cu obţinerea tuturor autorizaţiilor necesare:

 

Deocamdată a fost reamenajat doar parterul, au fost renovate 20 de camere şi bucătăria. Potrivit primarului Gheorghe Românu, lucrările de modernizare vor continua, la Mărghitaş urmând să se poată caza peste 60 de persoane. Acesta a afirmat că a achiziţionat şi 1,5 hectare din suprafaţa lacului, unde pe vremuri turiştii se puteau plimba cu hidrobicicleta sau barca, dar şi poienile din jurul lacului şi a reabilitat drumul de acces către staţiune.

Vă reamintim că, Mărghitaş este primul lac artificial din Banat amenajat în 1970 special pentru vizitatori. La început, staţiunea, a fost finanţată de primăria Anina, în 1990 a fost predată Oficiului Judeţean de Turism Caraş-Severin, iar apoi a ajuns la privat ca acum, după 20 de ani, să revină administraţiei locale a oraşului. (Mirabela Afronie, Hardy Cvoica)