[FOTO-VIDEO] Tunelul dragostei din Caraş-Severin – un obiectiv de vacanţă de neratat în această vară

O cale ferată abandonată care asigura, cândva, legătura între oraşele cărăşene Oţelu-Roşu şi Caransebeş este acum una dintre locaţiile vizate de Uniunea Europeană alături de alte peste 20 de obiective din lume.

https://www.facebook.com/gerhard.chwoika/videos/10206737140608696/

O a doua minune a naturii din judeţul Caraş-Severin, după Cascada Bigăr, situată la jumătatea distanţei dintre Polul Nord şi Ecuator, se găseşte pe porţiunea de cale ferată dintre Caransebeş şi Băuţari. Este vorba despre un tunel de verdeaţă, asemeni renumitului Tunel al Dragostei din oraşul ucrainean Klevan, declarat monument al naturii.

Un obiectiv de vacanţă de neratat în această vară şi un posibil punct de atracţie pentru turişti dat uitării de autorităţi. Şi din nou ne întoarcem la binecunoscutul proverb: “Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă şi în traistă”, iar la noi chiar dacă îţi şi bagă (n.r. în traistă) nu e nimeni care să vrea să primească ceva, în sensul să şi intreprindă ceva prin a amenaja locaţia.

Reamintim că, această cale ferată dintre Caransebeş şi Băuţari este una din cele câteva neinteroperabile de pe raza CF Timişoara a Companiei CFR SA, scoasă la licitaţie de “n” ori şi neadjudecată nici până astăzi. Apoi stăm şi ne întrebăm, de ce ne plângem noi românii că ne mer toate prost. Există o explicaţie: că nu facem nimic să ne fie bine. Cu eforturi minime atât Compania CFR SA cât şi Primăria Obreja pe a cărei teritoriu administrativ se regăseşte vestitul tunel s-ar putea alege cu venituri din exploatarea locaţiei lăsate de la Dumnezeu şi pe care administratorii acesteia nicimăcar nu au catadicsit să o întreţină prin tăiarea ierbii şi a tufişurilor ori crengilor ccrescute haotic.

Mai mult decât atât, chiar de vrei să o găseşti nu poţi că deh…, nu ai cum, nu sunt indicatoare, un alt impediment demn de consemnat… !

Vedeţi aici şi convingeţi-vă singuri:

Vegetaţia care s-a dezvoltat în jurul şinelor a transformat acest tronson într-un adevărat obiectiv romantic, internauţii denumindu-l simbolic „Tunelul Dragostei”. Vezi aici: Tunelul iubirii!

Pentru cei interesaţi în a găsi locaţia, o explicaţie băbească:

Pe DJ68 Caransebeş – Oţelu Roşu, în direcţia de mers către Otelul Roşu, la ieşirea din comuna Obreja, pe partea dreaptă sunt câteva hale dezfectate ale unui fost gater (n.r. se văd din şosea). Sunt aproximativ 500 de metri din şosea până la calea ferată, se poate ajunge cu maşina sau orice alt mijloc de transport până la linie. Şi exact din axul liniei, orice privitor atent şi interesat poate vedea minunea care i se deschide în faţa ochilor în stânga sau dreapta. Succes dragi vizitatori!… şi dacă aveţi nelămuriri nu ezitaţi să ne contactaţi la Radio Reşiţa şi vă îndrumăm cu plăcere spre una din cele mai frumoase locaţii din judeţ, din regiune, din ţară şi chiar de pe… continent că până să ia autorităţile problema în mână… moare turismul cu bogăţiile la purtător.

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles