[FOTO] Tradiție respectată în Caraş-Severin, în ciuda prețului mare al cărnii de miel

Reşiţenii catolici aşteaptă Paştele, dar sunt şi cu ochii pe preţuri, mai ales că un kilogram de carne de miel este mai scump anul acesta, din cauza creşterii costurilor la furaje şi transport.

În Piaţa Agroalimentară Reşiţa Nord a fost deschis joi, 6 aprilie singurul centru temporar de sacrificare a mieilor din Caraş-Severin.

Tradiţia cărnii de miel pe masa de Paşte este păstrată din generaţie în generaţie, fapt pentru care crescătorii de ovine, deşi nu se înghesuie, au apărut încă de la primele ore ale dimineţii iar până la prânz au vândut toată marfa, a precizat pentru Radio Reşiţa, fermierul Doru Crăciun din comuna Goruia:

A fost prima zi de când ne-au dat voie să sacrificăm, să vindem în piață. Kilogramul de carne de miel l-am vândut cu 45 de lei. Oamenii au fost interesați, au venit, au întrebat şi au şi cumpărat. 10 bucăți am dat. Au luat câte o jumate sau un sfert de miel pentru că unul întreg a fost la 11-12 kg şi au zis că să aducem mai micuți un pic, de șapte – opt kilograme, că ar lua şi unul întreg aşa. Lumea văd că e mulțumită, comparativ cu magazinele, că la noi este tot timpul proaspăt. Voi veni toată săptămâna aceasta şi cea viitoare, în fiecare zi sunt în piaţă“.

Reşiţenii sunt sceptici în ceea ce priveşte carnea de miel anul acesta, din cauza preţului destul de piperat. Dar faţă de supermarket, unde a atins cote exagerate, aleg piaţa, unde pot tria ceea ce doresc să cumpere şi până la urmă, spun ei, este o cheltuială pe care o fac doar o dată pe an:

Centrul de sacrificare a mieilor, deschis temporar în Piaţa Agroalimentară Reşiţa Nord, funcţionează doar în preajma sărbătorilor pascale, până sâmbătă, 8 aprilie şi din nou din 13 până în 15 aprilie de la ora 7.00 la 17.00.

De același autor

Related Articles