[FOTO] Topul Firmelor din Județul Timiș – Gala Excelenței în Afaceri

În această seară, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş organizează cea de-a 24-a ediție a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș pentru 2016. Evenimentul este unul de referinţă în vestul României, cartea de vizită a succesului și performanței în afaceri.

Topurile judeţene sunt structurate pe 7 domenii de activitate (Cercetare-Dezvoltare și High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură, Pescuit; Construcții; Servicii; Comerț; Turism), 251 grupe (conform codului CAEN) și 5 clase de mărime. Clasamentul judeţean conţine primele 10 firme pentru fiecare domeniu, grupă de activitate şi clasă de mărime a întreprinderii, determinate prin ordonarea descrescătoare a punctajului. Firmele membre ale CCIAT cu cotizația la zi primesc o bonificație de 10% din punctajul total.

Clasamentul Topului Firmelor din Județul Timiș pentru anul 2016 reunește 8.510 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un număr de 28.764 care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut. Dintre acestea, vor fi evidenţiate 1.767 firme care au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III, structurate pe domenii, grupe de activitate şi clase de mărime. Totodată, 110 firme clasate pe primele trei locuri în ultimii șapte ani, vor fi distinse cu Trofeul de Excelenţă.

Aflat la cea de-a 9-a ediţie, Topul Instituţiilor de Învăţământ Superior consfinţeşte locul pe care universităţile de stat timișene le deţin în elita învăţământului academic românesc.

Ediția din acest an stă sub semnul „Timișoara, orașul premierelor”, căci realizările Timișoarei care au pus-o pe harta lumii, și-au pus amprenta și asupra Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, marcându-i destinul dar și viitorul.

Directorul general al CCIAT, Florica Chiriță

În acest context, CCIAT lansează volumul „CCIA Timiș, sub semnul premierelor”, ediție personalizată a cărții „101 premiere naționale, europene, mondiale timișorene” scrisă de Ioan Hațegan, care va fi oferită firmelor distinse cu Trofeul de Excelență. Tot ca o noutate, trofeele sunt realizate din cristal, iar ilustrația copertei catalogului Topului Firmelor și a diplomelor redau un detaliu din lucrarea “Origini” semnată de Lelia Floare BRÎNDA.

Sub același semn al premierelor, CCIA Timiș acordă premii speciale, pentru realizări de excepție. Astfel, vor fi acordate Trofee de Excelență în Afaceri:

-Zoppas Industries Romania – firma care în 2016 a creat cele mai multe locuri de muncă;

-Profi Rom Food – firma care a realizat cea mai mare cifră de afaceri în 2016.

Trofeul de Excelență pentru Competitivitate Investițională va fi conferit:

– COCA-COLA HBC Romania (investiție de 7 mil. euro în fabrica de la Timișoara pentru o nouă linie de producție de mare viteză);

– WERK PROPERTY GROUP, pentru Proiectul Vox Technology Park, singurul business hub din Timișoara ce se remarcă printr-un înalt nivel de inovație și tehnologie în clădiri de birouri, certificat BREEAM – nivel “Excelent”.

În calitate de unic partener oficial în România al Programului CLIMATE KIC, cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbarilor climatice, CCIAT va acorda, pentru a doua oară, Trofeul de Excelență “Climate Kic schimbă destine”, Asociației GREEN EDU CARE, ca prima entitate creată de către un „pionier”, ca urmare a participării în sub-programul Pioneers into Practice susținut de Climate Kic și CCIAT.

Aflat la cea de-a treia ediție, Trofeul de Excelență pentru Cultură va fi atribuit Teatrului Național „Mihai Eminescu” Timișoara, un teatru emergent, profund racordat la public și asumat în spațiul civic și social al orașului.

Timișoara este și orașul în care rugby-ul a renăscut ca fenoment sportiv și social deopotrivă. Pentru aceasta, CCIAT va acorda pentru prima oară Trofeul de Excelență pentru Sport câștigătoarei Trofeului Național Superliga CEC BANK 2016/2017 – Clubul de Rugby Timișoara SARACENS, pentru palmaresul impresionant, pentru titlurile și trofeele câștigate în competiţiile interne şi internaţionale. Premiul va fi înmânat de Primarul Municipiului Timișoara, Nicolae ROBU, și de Dr. KT Lucian Galoşi, doctor în medicină, de la Reha Clinic – susținătoare a Asociației.

În semn de apreciere a investirii în Timișoara, anul acesta, a Consulului General al Serbiei și a Consulului Germaniei cât și a deschiderii la Timișoara a Consulatului Onorific al Macedoniei și Consulatului Onorific al Mexicului, pentru a-i prezenta pe diplomații recent investiți comunității de business, în vederea asigurării unui climat de afaceri prietenos, CCIAT va acorda Trofeul de Excelență în Afaceri, după cum urmează: STADA HEMOFARM (firmă cu capital sârb cu cea mai mare cifră de afaceri), AUTO SCHUNN (firma cu capital german care a realizat cea mai recentă investiție în județul Timiș), International Health I.H. (firmă cu asociați din Rep. Macedonia cu cea mare cifră de afaceri) și HELLA Romania (firma care a realizat cel mai mare volum de export către Mexic). Vor urca pe scenă pentru a înmâna distincțiile: E.S. Vladan TADICI-Consulul General al Serbiei la Timișoara, E.S. Ralf Krautkrämer-Consulul Germaniei la Timișoara, Pavel Dupța-Consul Onorific al Republicii Macedonia la Timișoara și dr. Adrian Bădescu-Consul Onorific al Mexicului la Timișoara.

Apa AUR’A, prima şi singura apă românească premiată cu trei stele de aur la Bruxelles, va primi Trofeul de Excelență pentru recunoaştere internaţională la cel mai înalt nivel.

Un premiu special, „Ștafeta generațiilor – Cheia succesului”, va fi înmânat unei binecunoscute firme care aniversează 25 de ani de existență pe piața timișeană, timp în care a creat câteva branduri de mare succes.

Premiile vor fi înmânate de conducerea CCIAT, oficiali ai administrației publice locale și regionale, reprezentanți ai corpului diplomatic, personalități ale mediului universitar, oameni de artă și cultură.

Participanţii la Topul Firmelor din Județul Timiș se vor bucura de momente artistice de excepţie. Invitat special în concert extraordinar: Mircea BANICIU și PASĂREA COLIBRI. Intermezzo-uri oferite de Corul Operei Române Timișoara, Clubul de dans sportiv Magnum și Mădălin LUCA, un “altfel” de naist.

Topurile județene sunt organizate de către camerele de comerț teritoriale, pe baza unei metodologii unice și unitare la nivel național. Pentru realizarea clasamentului, se prelucrează numai bilanţurile depuse în termenul legal la Ministerul Finanţelor Publice. În top sunt admise entitățile care sunt comercianți și îndeplinesc simultan câteva condiții cu privire la datele de bilanț: profit din exploatare pozitivă și cifră de afaceri de minim 100.000 de lei în cazul microîntreprinderilor și minim 250.000 de lei, în cazul celorlalte entități.

(Sebastian Dragomir)