[EXCLUSIV][VIDEO/FOTO] TMK investeşte în performanţă. Două poduri rulante de ultimă generaţie montate la Reşiţa

IMG_3022

Activitatea productivă la TMK Reşiţa este oprită până la începutul lunii octombrie, pentru montarea a două poduri rulante noi de mare tonaj.

Cele două utilaje au ca scop îmbunătăţirea randamentului productiv al societăţii, spune ing. Petrică Galben – şef serviciu mecano-energetic, investiţii în cadrul  TMK Reşiţa. Potrivit acestuia, de-alungul anilor, la podurile rulante existente, construite în ani 1950-1960 au apărut fel de fel de probleme la motoare şi reductoare, datorită vechimii şi uzurii acestora, neajunsuri care au condus la cheltuieli foarte mari din partea societăţii. Astfel conducerea a hotărât schimbarea acestora în sectorul oţelărie electrică.

Cele 5 poduri rulante existente, cu o capacitate de 200 de tone fiecare, au fost schimbate cu alte 3 de ultimă generaţie, produse de unul dintre cei mai mari constructori de material rulant din Europa. Până în momentul de faţă au fost montate două macarale, de 55 respectiv 100 de tone şi urmează ca până la sfârşitul anului să fie montetă şi cea de-a treia de 200 de tone. „Cele 3 poduri noi vor prelua întru-totul atribuţiile îndeplinite de cele cinci vechi„, a mai spus ing. Petrică Galben. „Toată investiţia care se face în societate este realizată cu tehnică de ultimă generaţie, viteza de reînnoire fiind astfel foarte mare„, a mai subliniat acesta.

În prezent în Societatea TMK Reşiţa, parte a ARTROM Slatina, lucrează peste 770 de salariaţi. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles