[FOTO] Teatrul Municipal ,,TRAIAN GROZĂVESCU” Lugoj invitat la Călăraşi şi Caracal

Fenomenul teatral lugojean, a fost creat în anul 1963, prin teatrul popular, cu stagiune permanentă, primul de acest gen în Banat. Activitatea se amplifica, fiind introduse, an de an, în repertoriu, lucrări valoroase din dramaturgia românească şi universală, turnee și participări la festivaluri.

După ce recent a organizat Festivalul Internațional de Teatru ”FestteamArt” , singurul festival-concurs teatral neprofesionist cu participare internaţională din România, teatrul din orașul Bredicenilor are pe agendă noi evenimente importante la care este invitat în țară.

Directorul instituției, Tudor Trăilă, ne-a declarat:

„Teatrul Municipal ,,Traian Grozăvescu” al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, va fi prezent, în perioada următoare, la două dintre cele mai importante festivaluri teatrale din țară: Festivalul Național de Teatru ,,Ștefan Bănică” de la Călărași și Festivalul Național de Comedie de la Caracal.

Astfel, în perioada 08 – 10 noiembrie 2018, la invitația Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași și al Consiliului Județean Călărași trupa lugojeană va prezenta două piese de teatru în cadrul Festivalului Național de Teatru ,,Ștefan Bănică”, ediția a XVI-a – piesa pentru copii ,,Pinocchio”, de Carlo Collodi, în regia lui Dan Mirea și comedia ,,Balul”, după W. Shakespeare, în regia lui Sorin Misirianțu.
Ambele spectacole vor avea loc vineri, 09 noiembrie, de la ora 10.oo, respectiv ora 18.30, pe scena sălii de spectacole ,,Barbu Știrbei” a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Pe lângă Teatrul din Lugoj, la festivalul din Călărași vor mai participa Teatrul ,,Protha” din Panciu, Trupa de Teatru a Facultății de Arte din cadrul Universității ,,Ovidius” din Constanța, Trupa de Teatru ,,Aurel Elefterescu” a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași și Trupa de Teatru ,,Trepte” a aceleiași instituții de cultură.

Următoarea săptămână, în perioada 15 – 18 noiembrie 2018, Teatrul Municipal ,,Traian Grozăvescu” este invitat să participe la un alt prestigios festival teatral și anume Festivalul Național de Comedie, ajuns la ediția a XX-a, Jubiliară, organizat de către Consiliul Local Caracal, Primăria Municipiului Caracal și Centrul Cultural Municipal ,,Radu Șerban” Caracal.
Singurul teatru neprofesionist prezent la aceast important festival din România, invitat fiind alături de Teatrul ,,Colibri” din Craiova, Teatrul de Artă București, Teatrul ,,Arte’dellAnima” București, Teatrul ,,Anton Pann” Râmnicu Vâlcea și Teatrul Dramatic ,,I.D. Sârbu” din Petroșani, actorii lugojeni vor prezenta aceeași comedie de mare succes, ,,Balul”, după W. Shakespeare, în regia lui Sorin Misirianțu, sâmbătă, 17 noiembrie 2018, de la ora 18.oo, pe scena Teatrului Național Caracal, unul dintre cele mai frumoase edificii teatrale din țară.

Ca de fiecare dată, suntem convinși că Teatrul Municipal Lugoj se va ridica la înălțimea așteptărilor unor astfel de evenimente, actorii lugojeni cucerind inimile și aplauzele spectatorilor prin profesionalismul și dăruirea de care dau dovadă la fiecare spectacol jucat, în țară sau străinătate”.

Teatrul Municipal din Lugoj poartă numele tenorului, aici organizându-se și Concursul Internațional de canto „Traian Grozăvescu”.

Anca Bica Bălălău