[FOTO] Tabără socială de vară la Moniom: 50 de copii şi tineri se bucură de vacanţă prin socializare şi credinţă

Asociația Centrul de Tineret Moniom în parteneriat cu Episcopia Caransebeșului și Clubul Lions Onix Reșița, organizează în perioada 26 – 30 iulie 2018, tabăra socială de vară ”Bucurie și Speranță” la Moniom.

Participă aproximativ 50 de copii și tineri de la Centrul ”Speranța” Reșița, din cadrul DGASPC Caraș-Severin, de la Centrul de zi ”Maria” din Reșița, precum și de la Centrul de Tineret Moniom.

pr. Mihai Ciucur – președintele Centrului de Tineret Moniom şi coordonatorul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, despre eveniment:

Voluntari în cadrul proiectului sunt tinerii de la ATOR Banatul de Munte, proiectul fiind derulat cu sprijinul Primăriei Municipiului Reșița.

Activitățile propuse în cadrul taberei sunt:
• ateliere artistice (dans de societate, pictură, handmade)
• atelier de jocuri și concursuri educative
• drumeții și activități în aer liber
• activități cu caracter duhvonicesc
• seri tematice (bal mascat, seara talentelor, foc de tabără, ș.a.)

Scopul taberei este acela de a oferi participanților – copii și tineri de vârste diferite: între 6 şi 18 ani – posibilitatea petrecerii unor zile de vacanță într-un mod plăcut și util, îmbinând activitățile non-formale de învățare cu socializarea și jocul, precum și cu activitățile desfășurate în natură.

Copiii sunt cazați în familii și participă la tabără gratuit, activitățile fiind propuse și desfășurate de echipa de formatori a Centrului de tineret Moniom, coordonată de pr. Mihai Ciucur – inspector eparhial în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Festivitatea de deschidere a taberei a avut loc joi, 26 iulie la ora 10.30, la sediul Centrului de Tineret din Moniom, iar festivitatea de închidere și premiere a participanților este programată să aibă loc luni, 30 iulie la ora 17.00, la biserica din localitate, a precizat pentru Radio Reşiţa, pr. Mihai Ciucur – președintele Centrului de Tineret Moniom şi coordonatorul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: ATOR Banatul de Munte