[FOTO] Sute de recipiente cu substanţe periculoase au fost confiscate de poliţişti

Este vorba de 676 de recipiente cu substanțe periculoase, posibil contrafăcute, în valoare de aproximativ 270.000 lei. Acestea erau aduse din Ucraina şi urmau să ajungă la Oraviţa, însă transportul a fost interceptat de poliţişti pe Calea Timișoarei din Reșița. Oamenii legii au oprit un autoturism condus de un cetățean ucrainean cu domiciliu temporar în municipiul Suceava.

„În urma verificărilor efectuate și controlului autovehiculului, în interiorul acestuia au fost depistate 676 de recipiente de diferite dimensiuni conținând erbicide și insecticide, substanțe periculoase provenite din Ucraina. Conducătorul auto a declarat faptul că a primit aceste substanțe în cursul zilei de 12.03.2018, în municipiul Suceava, de la o persoană care i-a oferit suma de 500 de euro pentru a le transporta în localitatea Oravița”, se arată în comunicatul IPJ Caraş-Severin.

A fost solicitat sprijinul Oficiului Fitosanitar Caraş-Severin, pentru a se stabili dacă produsele sunt de origine sau sunt susceptibile a fi contrafăcute, sens în care au fost înaintate probe către Laboratorul Fitosanitar.

          În cauză au fost întocmite acte procedurale și a fost dispusă începerea urmăririi penale față de conducătorul auto pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare, respectiv producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării, urmând a fi continuate cercetările de către lucrători ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița.

     Cele 676 de recipiente identificate, precum și autoturismul folosit la transportarea acestora, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Valoarea prejudiciului estimat este de 270.000 lei.

          Astfel de acțiuni comune vor continua și în perioada următoare, pe raza întregului județ, în vedere prevenirii și combaterii faptelor penale ce implică transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare.

(Sebastian Dragomir)