[FOTO] „Succesul” programului ISPA

drum ISPA 1

Programul ISPA referitor la „Îmbunătăţirea alimentării cu apă potabilă, canalizare şi epurare ape uzate în judeţul Caraş-Severin” s-a încheiat anul trecut. Deşi calitatea apei de la robinet a crescut, sunt numeroşi reşiţeni nemulţumiţi. Motivul este bine cunoscut. În mai multe cartiere din Reşiţa Montană străzile au avut de suferit după ce s-au încheiat lucrările. Oamenii sunt, pe bună dreptate nemulţumiţi şi nu ştiu la cine să mai apeleze. Reprezentanţii operatorului apă şi canal spun că proiectul s-a finalizat cu succes, mai ales prin faptul că s-au încadrat în termene şi în finanţare. Cât despre drumuri, Dumnezeu cu mila. Ca şi cum n-ar fi fost suficient un singur şantier, au venit şi alţii şi au spart. Directorul Aquacaraş, Anatoli Liber cunoaşte problema, dar nu ştie rezolvarea la aceasta. „Pe străzile aflate în pantă în cartierul Muncitoresc s-a intervenit de două ori. O dată a lucrat ISPA, iar după noi au venit cei de la gaz. Contractul pe ISPA prevedea refacerea străzilor cum arătau iniţial. Noi am refăcut cât am putut, dar au venit băieţii de la gaz şi au stricat pavajul din nou”, spune Liber.

Sunt multe probleme şi cel mai grav este că nici nu se întrevede prea curând o rezolvare. Şi asta pentru că cei doi operatori dau vina unul pe altul. Cetăţeanul e prins la mijloc şi n-are cui cere socoteală:

Probabil rezolvarea va veni de la Primărie, numai că aceasta a reuşit în ultimii doi ani să repare o singură stradă (Rândunica) în cartierul Muncitoresc şi urmează să se apuce de alta. În acest ritm, în 20 de ani va reuşi să-i mulţumească pe toţi.

(sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles